Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
John Ако обичаш не се изказвай така категорично, колегите са напълно прави, ако вторичната намотка по някаква причина остане разтоварена, последствията може да са страшни.
Вторичната намотка винаги трябва да е в режим на късо съединение, ако не е се индуцират опасно високи напрежения.
John - специалист
Извинявам се,ако съм засегнал някой.Обясни ми само как ще остане на този ТТ вторичната намотка отворена,след като е капсулован и е проходен тип.През него не минава пряко товара действа на принципа на индукцията.За другия тип ТТ няма спор това е така както,са го написали колегите.
alsted - майстор
:arrow:
Последна промяна от alsted на пон фев 22, 2010 8:23 am, променено общо 1 път.
John - специалист
Последното е най-правилно =D>
milanss - специалист
Ето и снимките:

Прикачен файл

untitled.jpg
Това е клеморедът на електромера. Първите два черни проводника са от трансформатора измерващ на фаза 1, а червеният между тях е свързан със същата фаза1. Останалите са по същият начин свързани, за всяка фаза.
untitled.jpg (103.57 KиБ) Видяна 9133 пъти

Прикачен файл

IMGP1911.jpg
Това са трансформаторите. На Шнайдер Електрик са, като от линка който дадох в предния си пост. Имат две клеми за свързване. От едната страна има означение Р1 и К( вижда се на снимките), а от другата Р2 и L. Казаха ми че има значение посоката на трнсформ
IMGP1911.jpg (89.62 KиБ) Видяна 9133 пъти

Прикачен файл

IMGP1913.jpg
IMGP1913.jpg (97.54 KиБ) Видяна 9133 пъти

Прикачен файл

IMGP1914.jpg
IMGP1914.jpg (94.91 KиБ) Видяна 9133 пъти

Прикачен файл

IMGP1916.jpg
IMGP1916.jpg (93.83 KиБ) Видяна 9133 пъти
stefan_gb - специалист
Незнак какъв е този тип електромер но нетрябва ли да има и напреженови трансформатори тук ..... :?
електромера които използващ не е ли за ТТи НТ табела има ли
lubomirlz - специалист
Напреженовия трансформатор е за измерване на високи напрежения, а на колегата не му е нужен.
stefan_gb - специалист
lubomirlz написа:
Напреженовия трансформатор е за измерване на високи напрежения, а на колегата не му е нужен.
това е ясно колега но този електромер не е ли точно такув тип, това ми беще мисълта....
lubomirlz - специалист
Ами те новите електронни почти всички имат опция за включване на ТТ така че не е проблем.
stefan_gb - специалист
така си е но не се разбрахме Любо, аз имах впредвид дали този стар електромер не е предназначен за измерване с напреженови трансформатори с вторично различно от 380V например 100,110V
Ако е така неможе да му се подадат на напреженовите директно трите фази. Затова попитах за табелата му.

Също е вероятно да е подходящ но аз виждам само клеморед ....

Тема "токови трансформатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: