Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtuozo - специалист
vanko68 написа:
Да се смени с по-мощен...
Ванко,чети бе!
Хакам,трябва да се преработи.Този който го е правил със сигурност знае какво трябва.Или допълнителни навивки на захранващата намотка,но така че да може да се пуска и с тях и без тях или прекъсване някъде на заваръчната като се предвиди възможност да работи и в целия си обем и без част от навивките.
Някои електрожени се регулират и чрез промяна на сечението на магнитопровода обаче вашия надали е такъв.
dj_marti79 - специалист
Искате ли да обсъдиме как сами да си направиме инверторен електрожен в домашни условия, а не от къде да си го купиме и колко струва?
stefan_gb - специалист
dj_marti79 написа:
Искате ли да обсъдиме как сами да си направиме инверторен електрожен в домашни условия, а не от къде да си го купиме и колко струва?
Оставам с впечатление че си мислиш че е елементарно но не е !
cvetanmu - специалист
Вече привършвам първия си самоделен инвертор и не мисля,че е много трудно да се изработи.Със сигурност трябва да има осцилоскоп под ръка за да го оживи и настрои,иначе частите са достъпни и не много скъпи.
dj_marti79 - специалист
Аз също се занимавам с електроника и знам че за начинаещите е трудно а за напредналте е лесно. И двете групи могат да го направят с помоща на форума и някои по-опитни потребители като cvetanmu.
stefan_gb - специалист
cvetanmu сподели опита си така и така загатна вече :) ще е полезен на всички.
skrijo - специалист
cvetanmu написа:
Вече привършвам първия си самоделен инвертор и не мисля,че е много трудно да се изработи.Със сигурност трябва да има осцилоскоп под ръка за да го оживи и настрои,иначе частите са достъпни и не много скъпи.
Сподели как си започнал , каква схема и .... :?:
cvetanmu - специалист
Аз мислех да го пусна като отделна тема,но като го завърша.Схема ползвах от този форум http://www.electrik.org/forum/index.php ... pic=1475,а започнах от любопитство(всички твърдят,че е много трудно да се направи ).Днес довърших и най трудната част - кутията и я дадохме за боядисване,ще направя снимки и ще ги кача.За сега не мога да преценя как ще се държи на по дълго натоварване(всички опити ги правихме на -5 гр външна температура)
vata - напреднал
Колеги искам да ви кажа ,че в България има и родни производители който правят хубави неща.От една година имам инвертор -български за около 300лв. Аз самия не съм заварчик, а по скоро домашен майстор който сам си поправя нещата! Пробвал съм го с електроди от 1мм до 3,25мм работи без никакви проблеми,подкарва и 4 ама не му стига силицата това е най-малкият модел!!!
Не е проблем да постна кординати но незнам да не се тълкува като реклама??? Ако някой се интересува да пише на лично!!! :) :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Мисля, че не е проблем да го пишеш тук.

Тема "Инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: