• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
ресьора написа:
mirk написа:
Електромагнитна маса - задържане с постояннотоков електромагнит а пускане на детайла и премахване на остатъчния магнетизъм с изключване на постоянния ток и включване на променливотоков електромагнит. Или казано по просто постояннотоковия електромагнит намагнитва а променливотоковия я размагнитва.
Колега при заздеистван постоянно електро магнит ще имам страшна консумация на ток което не ми върши работа,или може би не съм те разбрал правилно
Дали ти върши работа ти си решаваш :) Просто ти казвам какъв е принципа на неутрализиране на магнитното действие.
ресьора - помощник
Justy написа:
Поне посочи със стрелки - къде са тези врати, магнити? Накъде ще се отварят и затварят?

Колега виж тоз болт дето стърчи завит е на едната вратичка,отварят се на горе
ресьора - помощник
evil написа:
и аз немога да зазбера защо използваш постоянен магнит при положение че вратичката ще е отваря прожина механизма за отключване ще е доста елементарен без постоянна консумация просто бобина ,прожинка и пластина която малко трябва да се пооформи

Ок давайте предложения със схеми как да го направя това за магнита просто съм го виждал на фабрична лодка от този тип,но за съжаление не можах да видя самото устройство
evil - специалист
ето нещо набързо за да видиш какво имам предвид а ти можеш да си го доразвиеш
Изображение

жълто-бобина
червено -пружина
синьо-щифт на врата
ресьора - помощник
evil написа:
ето нещо набързо за да видиш какво имам предвид а ти можеш да си го доразвиеш

жълто-бобина
червено -пружина
синьо-щифт на врата

Добра идея колега. Някви други предложения?
ресьора - помощник
Justy написа:
Виж ТУК

Братле нищо не виждам което би ми било от полза
ресьора - помощник
ben84 написа:
Постоянен магнит на вратичката и ел. магнит на корпуса. Въпроса е дали ще е достатъчно надеждно за целта.

Предполагам че няма да има проблем с надеждноста но как да изчисля електромагнита който ми е нужен да противодейства на постоянния магнит
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за електромагнит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: