evil това дето го казваш за климатик да си оставя директно от магистралата да си го отклоня или да си тегля нова специално за климатика. Задължително ли е да се слагат кабелите в гофрирана труба че гледам вече маи така го правят 

vladi1987 написа:evil това дето го казваш за климатик да си оставя директно от магистралата да си го отклоня или да си тегля нова специално за климатика. Задължително ли е да се слагат кабелите в гофрирана труба че гледам вече маи така го правятХубаво е да е отделно, но ако правеше цялата инсталация нова, сега няма нужда се хабиш. Отклони си един кабел 2,5 мм, както е казал колегата по-нагоре и си решаваш проблема.
пон ное 21, 2022 3:59 pmstorming написа: Предстои ми окабеляване на гараж.Ясно е че не може да става дума за super charger-и - просто цената им е непосилна за домашна употреба.
Какво трябва да кажа на изпълнителя, така че в последствие тази ел инсталация спокойно да може да се ползва за зареждане на електроавтомобил?
Говорим за нормална домашна употреба, а не за някакви super charger-и.
пон ное 21, 2022 9:43 pmstorming написа: Гаража се намира в блок и е с отделна(собствена) партида. Каква мощност се подава .. не знам.Колко ти е мощна партидата може да разбереш от местното ЕРП (енергото в твоето населено място).
Просто искам да го подсигуря така, че да имам нормално зареждане след време, а не за цяла нощ да ми вдигне 10% и да се разтопи контакта.
3*4, ще рече 4 мм2 кабел, а 3 какво е? С три проводника ли?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: