Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
NeoBoss - специалист
добреде нещо немога да схвана наистина .... не ми е ясно и това но

занчи искам д измеря някакъв си адаптор , или трансформатор или там каквото е незнам какво е .....

значи не е редно да го меря на късо дава завишени стойности без товар

не е редно да му сложа по голям тофар защото пак все едно съм го дал на късо и показва 3v

като му сложих няква по малко крушка изгоря , значи и това не е начин

та аджаба аз ако знам какви са показанията на адаптора за да му сложа точния товар от къв зор ще го меря ?

това за стрелката и настройките от врътките е ясно.

или искате всички да ми кажете че щом тая стрелка дам на различно напрежения се мърда то уреда мери точно :?
mirk - майстор
:? Без да ми се сърдиш но ми се струва че караш каруцата пред коня. Уред имаш добре, обаче липсва нещо съществено. Първо вземи си купи например ето тази книжка http://www.book.store.bg/p14659/elektri ... enkov.html . Прочети я внимателно (не като роман :lol: ) тема по тема и отренираш на практика, след като си наясно с теорията. Обратното е опасно за уреда и за теб самия при работа с по големи напрежения от батерийка.
NeoBoss - специалист
явно затавам много сложни въпроси и няма кой да отговори
ще задам тогава тогава един по простичък виждам че тука има много разбирачи и се надявам този път да има някой който да се смили над мен и да отговори ( или да му препочъчам да прочете библията хахахахахах)
та как със помоща на стрелкови уред за измерване ( мултицет ) се измерва най-точно изходно напрежение и големина на ток на незнаен от нас трансформатор
за трети път казвам че нямам никакво намерение да меря каквото и да било с голям волтаж и ампераж..
mirk УРЕД ИМАМ ДА, НО СЕ ОПИТВАМ ДА ВИДЯ ДАЛИ МЕРИ КОРЕКТНО И ИМАЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ МЪЧА ДА ЧЕТА ЗАДА РАЗБРА ПОСЛЕ ЧЕ НЯМАМ УРЕД(демек че показва с двърде голяма грешка).

та все пак ако търсех такива отговри на въпросите ми нямаше да питам във форума направи си сам а щях да отида в библитеката на софийския университет.

защото съм и казал какво искам да направя сам , много неща счупени и издали багажа да направя нещо което да работи.

Мерси предварително и се извинявам че толкова много съм ви сътруднил, и предполагам продължавам да ви затроднявам като търся отговот и на този въпрос
lenko71 - специалист
NeoBoss написа:
...И ИМАЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ МЪЧА ДА ЧЕТА ...
Има, да.Най-малко заради това:
Първоначално като взеки бързак мушнах плюса вътре на изхода на зарядно а черния отстрани и отчете 36 деления което трябва да прави 7 волта и малко.Сетих се че не е хуаво да го меря на късо та затова взех една крушка 12v/21w
Как ти хрумна че когато мериш напрежение с уреда даваш веригата накъсо?
За останалото:
Причината за различните показания е в това че изтпчника на ЕДН (в случая твоя адаптер) не е идеален т. е. има някакво вътрешно съпротивление. Освен това при по-голямо натоварване формата на напрежението вече не е права линия и т. н. и т. н...
Колкото до уреда (от това което си измерил) също мисля че ако прави някаква грешка е в рамките на допустимото за твоите цели.
mirk - майстор
Ако си мислиш че без четене няма да минеш много се лъжеш, особенно с този стрелкови уред. Все пак трябва да знаеш и как да отчетеш коректно измерената величината от скалата :lol: не е като при мързеливите модерни цифрови уреди. Вземи си книгата прочети двайсетина страници и въпросите ще ти са най-малкото по смислени.
Justy - майстор
NeoBoss написа:
явно затавам много сложни въпроси и няма кой да отговори
ще задам тогава тогава един по простичък виждам че тука има много разбирачи и се надявам този път да има някой който да се смили над мен и да отговори ( или да му препочъчам да прочете библията хахахахахах)
та как със помоща на стрелкови уред за измерване ( мултицет ) се измерва най-точно изходно напрежение и големина на ток на незнаен от нас трансформатор
за трети път казвам че нямам никакво намерение да меря каквото и да било с голям волтаж и ампераж..
mirk УРЕД ИМАМ ДА, НО СЕ ОПИТВАМ ДА ВИДЯ ДАЛИ МЕРИ КОРЕКТНО И ИМАЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ МЪЧА ДА ЧЕТА ЗАДА РАЗБРА ПОСЛЕ ЧЕ НЯМАМ УРЕД(демек че показва с двърде голяма грешка).

та все пак ако търсех такива отговри на въпросите ми нямаше да питам във форума направи си сам а щях да отида в библитеката на софийския университет.

защото съм и казал какво искам да направя сам , много неща счупени и издали багажа да направя нещо което да работи.

Мерси предварително и се извинявам че толкова много съм ви сътруднил, и предполагам продължавам да ви затроднявам като търся отговот и на този въпрос
Няма ли кой да се смили над нас и да закрие темата :?
NeoBoss - специалист
ей почнахте да ме дразните кое не мие правилно мерене пък по скалата ???????? уреда знам че мери разликата в напрежението в единия и в другия край...... май само се намирате на приказка..... като неможете или неискате да отговарите хванете млъкнете , некой реши да помогне евала ако не здраве да е...
нито чух каква грешка съм направил, нито чух как се прави правилно според вас , нито чух някой да е измерил от вас многознайковци с друг уред нещо подобно че да сверя някакви резултати, нито нищо от това което съм се опитал да питам. Никой не ви кара да четете тая тема или да пишете в нея. Такаче ако ибичате не ми се правете на знаещи. :?
аре.
moimoimoi - майстор
колега NеоBoss,Колегите по горе се опитват да ти обеснят ама ти не вдяваш :lol: ,точно за това ти казват да вземеш да попрочетеш малко книжки

от адаптора ти излизат 5.7 волта при определен товар- в случая батерията на телефон нокиа,но това напрежение не е стабилизирано,когато няма включен товар напрежението е по високо-7 волта да кажем, когато се включи по мощен товар/21 вата крушка/ се получава голям пад на напрежението и то спада на3 волта
да ти обесня защо е така, в адаптора има трансформаторче,изправител и кондензатор,имено този кондензатор оказва влияние върху стойноста на напрежението в зависимост от товара,когато няма товар кондензатора се зарежда до максималната стойност на напрежението,когато товара е номинален/батерията/ на изхода на адаптора излиза това напрежение което е от трансформаторчето,когато товара е по голям от номиналния товар кондензатора не успява да се зареди,трансформатора не успява да трансформира необходимото количество енергия и за това напрежението е по ниско-3волта,даже и да е електронен адаптора нещата стоят по аналогичен начин

когато се мери променливо напрежение се мери ефективната стойност на напрежението
Johny - майстор
Ще ти кажа 2-3 неща и дано мирясаш, но преди това ще ти кажа какво казваше един преподавател в техникума -
В края на лекцията ни пита: Разбрахте ли? Разбрахме-отговаряме ние.
Той: абе какво сте разбрали, аз цяла нощ съм чел това и не го разбрах, та вие ли ще разберете за 10минути. :lol: :lol: :lol:
Сега по темата: тези зарядни не са стабилизирани и на празен ход/без товар/ напрежението е едно, а под товар - друго.
Не можеш да мериш ток на какъвто и да е трансформатор, защото това не е правилно.
При стрелковите уреди измерването става, като се раздели обхвата в/у броя на деленията и се умножи по показанието. За по-голяма точност се работи на най-малкият възможен обхват, но когато не е известно големината на величината, която измерваш, се започва от най големия обхват.
Както виждаш, има да ти се обяснява докато слънце зайде и пак няма да разбереш всичко. И понеже каза, че се дразниш, аз докато пиша, също се ядосах, защото ти нямаш никаква представа за тоци, камо ли за измервания. Нищо от това, което ти изброих по-горе, няма и намек от твоя страна да спазил и да разбираш.
И подобно на даскала - аз това съм го учил 4 години в техникума и 5 в института, а ти искаш да го разбереш в две изречения, че и се дразниш отгоре на всичко!
NeoBoss - специалист
скъпи Johny ходи обяснявай на баба си , както и уважавания
mirk написа:
. Все пак трябва да знаеш и как да отчетеш коректно измерената величината от скалата
още в първия ми пост съм обяснил като за малоумници (но явно е трябвало да се постарая повече) как съм измерил но та поясна.... скалата която съм избрал е до 10 , диапазоните на апараторута са 2,5 , 5 , 10 , 20
като ще меря 7волта каква трябва да е бе????? казал съм че е измерила 36 деления , казал съм че на скалата има общо 50 деления както се вижда и на снимката да 10/50*36 колко прави бе 7,2 извинявайте че съм ви спестил тия 0,2 волта просто неисках да издребнявам.

та незнам от къв зор ме карате или ми обяснявате неща които съм ги направил.

moimoimoi мерси за отговра най накрая едно сястно мнение, немиссля че някой отгоре е във състояние да обясни защо дава по високи резултати, щот не е толкова трудно да се напише това което ти си написал ако го знаеш.
също щеше да достатъчно мнение тия зарядни без товар дават повече и показанията са напълно нормани.
но никой от "умниците " не каза че показанията са нормални при условията които съм дал

Тема "Проверка на Ц4317М стрелкови мултимер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: