• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sian - специалист
Може ли PVC тръбата да е на 20-ина сантиметра дълбочина, ще има последващо отливане на циментова пътека.(Не ми се копае...)
mirk - майстор
То всичко може ама да ли е правилно, утре ако решиш да забиваш нещо и бам късо съединение :lol: тука ти казваме как трябва да се направи а ти ще си го направиш както ти е удобно и съответно последиците са си за теб. Ако ще е толкова плитко изпозвай за по сигурно стоманена тръба.
Virtuozo - специалист
Пусни си гофрирана тръба или ХДП няма да съжаляваш! Това пази кабела и освен това се сменя безпроблемно ако се наложи ако няма някакво пропадане на пластове.
Относно сантиметрите може да го зариеш ако искаш и на 10 стига да си си сам чорбаджия и да знаеш че там има кабел и следователно не трябва да се забиват колове,да се копае с багери и да се внимава с кирката и всичко ще е шест докато си жив :wink:
sian - специалист
blv написа:
Не, СВТ не е направен за въздушни линии, ще се скърши от вятъра, както и не се слага гол в мазилка. Ако става въпрос за електромерното табло до къща, енергото е длъжно да свърши тази работа, след като са свалили старите линии.
Защо не се слага гол СВТ в мазилка?
mladkal - майстор
Virtuozo, какво е "ХДП"!?
Простете ме за ОФФтопика, но нали тук се учим в движение!?
mirk - майстор
Побългарено от английското HDP - полиетилен висока плътност (за тръби)
blv - специалист
sian написа:
Може ли PVC тръбата да е на 20-ина сантиметра дълбочина, ще има последващо отливане на циментова пътека.(Не ми се копае...)
Не неможе, има си наредба за тая работа. А на тия дето казват, че може трябва да им вземат гупите, ако имат такива. Четеш Наредба № 3
от 9 юни 2004 г. за устройството на електрическите уредби и електропроводните линии.
И си решаваш проблема.
  • 1
  • 2

Тема "Френски кабел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: