Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zdravkich - специалист
Никой не отговаря, явно е тайна голяма. Вече окабелих с 6х0,22 и сложих за захранване 2х0,5 ШСВТ. Може ли някой тогава да каже на PC585 могат ли да се включат 4 жични PIR датчика и МУК-а да е отделна зона , или трябва да се ориентирам към по-голяма централа като PC1616?
Ronin - специалист
Колега никой неотговаря защото нещо не получавам известия......
DSC 585 си е 4 зонова централа с една клавиатурна зона за мук примерно.......това е идеалния вариант за твоя случай......трафа ти е 10-15 вата на 220 волта така че 2*0.5 си е добре......за мука от клавиатурата си пусни най-добре отделно кабелче до вратата......
Ако имаш други въпроси пиши на маил-а ......че както казах не получавам известия поради някаква причина...!
stoyansbg - специалист
Някой знае ли как се свързва сирена Bentel Call в Нормален режим към DSC585? Според инструкцията Нормалния режим (за разлика от Автоматичния) не активира сирената при нарушаване на вътрешните тампер ключове а само прекъсва връзката м/у терминалите AS/ASG, който сигнал може да се използва от централата, за да активира сирената. По този начин ще мога да забранявам зоната следяща тамперите, за да мога да работя по сирената при нужда.

Тъй като не можах да намеря инструкцията за сирената в Интернет, я сканирах и качих тук: http://www.4shared.com/document/bjHKHXc ... _Call.html

Вече стигнах донякъде по метода проба/грешка, но ако някой има повече опит, ще се радвам да сподели.

Благодаря!

Редакция 1:

Ето малко развитие. Тествах два начина на свързване. При първия начин, който прочетох някъде из интернет за свързване на подобна сирена към DSC централа, винаги ми се включваше сирената по време на "Entry Delay" без да е регистрира алармено събитие ако системата се деактивира преди да изтече "Entry Delay". Изключих тамперната зона за всеки случай - пак същото.

Свързване 1:

PC585 Bentel Call
Bell+ N+
Aux- GND
Bell- A
Z4/COM AS/ASG (последователно свързана към тампер ключовете на останалите датчици)

Джъмпери MODE и GND изключени. Всички останали са включени.

В горното свързване виждам смисъл от гледна точка на това, че Bell порта би трябвало да поддържа по-голямо натоварване от AUX. Междувременно ресет-нах централата и я пре-програмирах - същото нещо. След странния (д)ефект реших да пробвам и варианта N+ към Aux+.

Свързване 2:

PC585 Bentel Call
Aux+ N+
Aux- GND
Bell- A
Z4/COM AS/ASG (последователно свързана към тампер ключовете на останалите датчици)

Джъмпери MODE и GND изключени. Всички останали са включени.

Този вариант се представи по абсолютно същия начин. Реших да пробвам и какво ще стане ако забраня Door Chime... и всичко проработи както трябва!?! Има нещо гнило в цялата работа. не виждам някаква връзка между Door Chime и активиране на сирената по време на Entry Delay. А вие?

Следващото нещо, което смятам да пробвам е да активирам сирената през PGM1 вместо през Bell-, но за тази вечер съм спрял с тестовете, че съседите ще ме изнесат на палатка :axe:

Дори и да проработи през PGM1 не мога да проумея защо се дъни така с Door Chime :?
Ronin - специалист
Колега,днес не говори ли с мен по телефона ? Направи това което ти казах ,и в двата случая правиш свободно съчинение,което няма връзка с действителноста....! Ако нещо не си разбрал се обади пак на телефона на който случайно ме намери !
stoyansbg - специалист
Здрасти! Сигурно съм бил аз. Благодаря за съветите! Видно е, че си навътре с материята.

Видя ли инструкциите на сирената, които съм качил? Нещо не ме кефи автоматичния режим и искам да я настроя така, че да може лесно да се обслужва при нужда (както съм обяснил по-горе).

Ти виждаш ли някаква връзка между Door Chime и преждевременното задействане на сирената?

Зоните ми са от следния тип:

Зона Тип
01 01 (входна врата)
02 06 (PIR, покриващ входната врата)
03 05 (PIR-ове покриващи други помещения)
04 11 (тампер зона - временно е нагласена на 01 докато тествам)
Ronin - специалист
Тази сирена можеш да я управляваш по няколко начина ....за първия и най-удачен ти казах по телефона,за втория май също ти казах но той е: Подаваш (+) на (N+) и (-) на (-на сирената) ,закачваш акумолатора и лампата започва да мига с равни интервали,закачваш акумолатора и след това затваряш всички тампери(2 или 3 тампера в зависимост от точния модел) в момента на затваряне на тамперите сирената издава един път кратък бип и лампата започва да мига учестено около 20-25 секунди...след това спира...изчакваш 1-2 минути и след това при отпадане на (+) или (-) сирената започва да свири и при възстановяване спира.....Този вариянт не е удачен понеже като свърши живота на акумолатора сирената няма да се обади повече ! Всички входно изходни зони се програмират като (01) или (02) с входно време в секция 005 примерно 9-10 секунди....всички пирове срещу входно-изходни зони се програмират като 04,05,06 най често, bell (+) издържа около 300 или 700 милиампера постоянна консумация и до 3 Ампера временно,PGM1 300 милиампера май беше ,а PGM2 е 50 милиампера.......

Звънчето на вратата няма нищо общо с изхода на сирената ,такава връзка има PGM1 и 2 ако са настроени като chime repeat....!

Ако нещо не ти е ясно ми се обади !
Ronin - специалист
Сложи една лампа 12 волта на белл + и белл - ,програмирай си алармата и провери дали всичко е както трябва ,виж кога ти светва лампата ,след това ако всичко е наред си закачи сирената като махнеш тампер зоната от сирената,ако използваш единично съпротивление,то тампер контакта не е чист контакт а е контакт отворен с единия край към маса,и е придвидено по принцип да работи с двойни крайни резистори.Заона описана като 06 се използва за работа с безжични датчици и внася допълнително закъснение с около 1-2 секунди към времето за реакция на последваща зона ,не е проблем но не е правилно ,използвай 04 или 05 като 05 е активиране с оставане и автоматичен байпас..!
Ronin - специалист
stoyansbg написа:

04 11 (тампер зона - временно е нагласена на 01 докато тествам)
По дефолт 01 си има звънче,то най вероятно сработва като тампер на зона и от там си мислиш че звънчето включва сирената а тя се включва пък щото и е отворен 24 часовия тампер...и така се бъркаш ти !
stoyansbg - специалист
Ронин, не мога да се съглася с тебе, че това което правя са свободни съчинения. Щом в инструкциите пише за нормален режим на работа значи може да се използва и този режим.

Решението се оказа малка подробност, която може би е общоизвестна (с изключение на мен), но не можах да открия в инструкциите на DSC.

Накратко: "трябва да почакате 2-3 секунди след като Exit Delay е изтекъл (при DSC панели) преди да влезете и тествате Entry Delay ако е включена опцията [013]-6 Audible Exit Fault "

... и надълго :)

След още няколко проби тази сутрин се оказа, че задействането на сирената не зависи от Door Chime, а е малко тука има - тука нема. Направи ми впечатление обаче, че въпреки Exit Delay е 30 секунди, алармата се включва в Armed режим около 3-4 секунди след като MUK зоната се наруши и възстанови (излизаме :)). Реших да изчакам 30 секунди след това и... о, чудо, всичко си работи както трябва.

Горното ме накара да се разтърся за проблеми с Exit Delay на DSC в Интернет (дотогава търсих само за Entry Delay) - http://www.google.bg/search?q=dsc+exit+ ... +activates

... и първия резултат ми даде решението:
"remember that after the exit delay has finished you still have to wait a further 2-3sec (on DSC panels) before you walk in to test the entry delay"

или:
"запомнете, че след като свърши Exit Delay, трябва да почакате още 2-3 секунди (при DSC панели) преди да влезете и тествате Entry Delay"

И така, след като прочетох това, направих следния тест: активирах алармата както го правих досега т.е. Exit Delay беше съкратено при нарушаване/възстановяване на MUK зоната (излизане) и изчаках само 5 секунди. Общото време не надхвърляше 30 секунди. Отворих вратата и Entry Delay започна без да се активира сирената :prayer: :supz:

Схемата на свързване е тази, която съм описал като "Свързване 2". Надявам се този пост да е полезен и на други, които се сблъскат с този проблем.
Ronin - специалист
Здрасти,под свободни съчинения разбирай,начина на връзване на сирената .......
Относно сработването на алармата непосредствено след изтичането на изходното време е опция и тя по дефолт е пусната с идеята че примерно ти излизаш,затваряш вратата и докъто заключваш някой те нападне в гръб и в интервала от изтеклото време за излизане до сработването на сирената е повече от 5 сек. за да си сигорен в всичко аз препоръчвам 12 сек. минимум.Това го могат само класните аларми и не е особеност а програмируема опция колега с още 4-5 под опции като Audible Exit urgent и др....а второто нещо за което говориш е също функция РАЗРЕШЕНО ПРЕКРАТЯВАНЕ ВРЕМЕТО ЗА ИЗЛИЗАНЕ ! И също е програмируема функция !

А ти си попаднал ,на най-малкия модел на DSC ,представи си за по големите колко страници щеше да изпишеш !
А и дотука не си успял да видиш всички възможности !

Колега и пак да ти каза за тези които се сблъскват с този проблем....Това не е проблем а програмируема функция.....щеше да е проблем ако централата нямаше тези функции !

п.п Ако имаш някакви въпроси питай,ако не тука то така или инъче ще те прехвърлят към мен !Света е малък както се убеди !

Тема "Питане за аларма DSC 585" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: