• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
NeoBoss - специалист
teoto още като го купувах исках това да го направят но нямаше кой да го свърже и да отида пак няма кой да го направи хахахах

сега да повторя че става дума за UV-C бактеридицидна и може да има някаква разлика с номалните лапи

това е трасформатора с който преди светеха лампите
http://images.kapaza.com/photos/24900000/24951110.jpg

дросела или баласта който са ми продали си е означен че е за PLS лампи
такаче щом за такава лампа са ми го продали и на него си пише че е за такава лампа значи по вероятно е да е вярно. Но схемата която е дадена на него е за лампа TL с 4 пина.

stoian64 надявам се успяваш да правиш разлиак между умен тъп знаещ и незнаещ, и без да те гледам с тия два поста и бегъл опит да се заяждаш къде се категоризираш ;)
hygro - майстор
PL-S лампи има с 2 (G23) и с 4 пина (2G7). Този баласт е подходящ само за 4-пиновите. За твоята лампа трябва да се използва индуктивен баласт.

Теоретично е възможно да отрежеш стартера от цокъла и изведеш липсващите пинове, но... индуктивният баласт нищо не струва...
NeoBoss - специалист
и в крайна сметка как трябва да се свързва щот сега видях и някаква схема за такива лампи със съпротивление и кондензатор (поне до колкото разбирам)
8180 - майстор
Човече,
Виж що народ се зае да помага. Явно са ти пробутали ПО-СКЪПИЯ баласт. Иди го смени (гледай мощността) и върху него ще видиш, пък и Мирк ти е писал:
фаза>дросел1>дросел2>лампа1>лампа2>нула

Същото е с обикновените лум. лампи и дросел. Към двата пина, дето ги нямаш, вътрешно е свързан стартерът. Схемата я има във Форума назад.
Хайде от мен да мине, макар да не си нов тук:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%EC%EF%E0
Изображение
Дясната част ти е скрита.

П.П. И си ОПРАВИ заглавието заради следващите търсещи.
NeoBoss - специалист
радвам се че се включват толкова хора

НО трансформатора с който преди светеше тази лампа е с размери куб със страна 6см и тежи 400 грама ( таже го и премерих хахахахах)

та не мисе вярва да са му слагали олово само за да пада от контакта хахах

демек в него има нещо, съгласен съм че стартера е в тях. Но все пак и лампата е UV-C може да има и нещо друго, а трябва да ги пусна в действеие до утре вечерта.

експерименти да си правя нее желателно щот лампите са скъпи, а тия от които ги купих са толкова зле че няма да получа никво съдействие

гледам тая тема
http://www.my-mac.net/forum/viewtopic.p ... &sk=t&sd=a

човека със сходен проблем но немога да разбера той как свързва лампата май ползва изходи 1 и 3 за едната и 2-4 за другата

но не виждам логика в това - 1 и 2 не са ли + и - за светване на единия реутан 3 и 4 за другия и дефакто пуска 2 +

предполагам тока не е прав от ел баласта и това звучи глубаво както съм го обяснил но мисля че се разбира на къде бия
stillwater - напреднал
Имаш 2 варианта:
1. Купуваш си индуктивен баласт(не електронен), и го свързваш последователно на лампата. Ще го познаеш по теглото - 400гр. :)
2. Режеш цокъла на лампата с нещо горещо, и извеждаш другите 2 извода. Ако си късметлия, може и да стане без да счупиш тръбата. Не ти го препоръчвам.
mirk - майстор
NeoBoss теглото и формата не е никакъв критерий важно е какво пише и каква схема е нарисувана. Купи си за 5 лева нов обикновен баласт или се опитай да ти сменят това което са ти пробутали. С този НЯМА да стане колкото и да го въртиш и сучеш, най много да прецакаш ламБата за 50лв.
Johny - майстор
NeoBoss написа:
на толкова тъп ли изглеждам че да немога да я видя тая диаграма виждам я и тя е същата като за обикновенна луминцентна лампа с 4 пина

два от едната страна и два от другата , мойта лампа има само два пина

моля само ако някой е свързвал такава лампа да пише
Пич, не зная колко си остър или тъп, но тона ти не ми харесва и не бих се занимавал да ти отговарям, след подобно изказване.
Това нещо няма нищо общо с диаграма, за твое сведение, а се нарича принципна електрическа СХЕМА.
  • 1
  • 2

Тема "свързване на компактна лумисцентна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: