• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hygro - майстор
Заприказвахме се за акумулатори и микропроцесори. И двете области са ми слабост - акумулаторите, защото бяха успешния ми старт в бизнеса през 90-те, а микропроцесорите май само за управление на тиган не съм използвал през 80-те :)

Та по тази причина реших да видя дали през новия век може да се работи по-простичко и ето по-долу какво се получи :lol:

Зарядният ток не е идеалният, но пък и файдата от идеалния заряден ток не е кой знае каква. Понеже акумуматорите са под напрежение, сложи капак, който при отварянето си автоматично да изключва мрежата. Ако си перфекционист, сложи и разряден резистор на кондензатора. Зарядният ток при 2uF е 70mA , при 4uF 140mA и т.н. Гледай като увеличаваш тока, да не палнеш ограничителния резистор.

Прикачен файл

zariadno.gif
Съжалявам за противоречието на чертежа с EN, ISO, БДС и ЕСКД, но поради депрофесионализацията ми единствената програма за чертане на компютъра ми се оказа Visio :)
zariadno.gif (2.53 KиБ) Видяна 10186 пъти
masteradmin - майстор
малко е опасничко, представиси че брат му реши да ползва зарядното...
hygro - майстор
masteradmin написа:
малко е опасничко, представиси че брат му реши да ползва зарядното...
Прав си - така си е. Зависи от това как се реши проблема с изключването при отваряне на капака. Пример за безопасно решение е използване на дъно от кана за нагряване на вода - махаш устройството от стойката на каната и имаш достъп до акумулаторите.

Предохранителна мярка - ЗАКЛЮЧИ РАБОТИЛНИЦАТА! :-D
martin_k_g - напреднал
Здравейте пак :)
Попадна ми тук едно готово зарядно за 2 батерий АА.Зарядното е 300mA.Ако приспособя ААА батерийте на мястото на двете АА мисля че няма да има проблем да се зареждат? :?
  • 1
  • 2

Тема "Как да си направя зарядно за ААА батерий" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: