Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gattaka - специалист
Щом е 200W върваш в паралел,както ти е показано по-горе!
А трафа какъв е?Дай малко инфо,снимки ако може!Щом ще го димираш(регулираш) трябва да е импулсен!За обикновените навити трафове димирането не е много благоприятно,а и бучат!
На самия траф трябва да пише дали става за димер!
Иначе схемата е ясна: на страна 220V на трафа подаваш фаза и нула след димера,а от другата страна...много ми е интересно защо имаш 3 изхода,но общо взето ползваш 2 от изходите,вързваш 2х2 луничките
на 2-та изхода,така или иначе най-вероятно въпросните изходи са паралелно свързани на самата платка!
Най0добре снимай трафа и качи снимки!
gattaka - специалист
Колега,значи до колкото виждам исходните клеми са 3х3 замостени така,че луничките ги вързваш паралелно може и по 2 на една клама,както искаш,а от другата страна вкарваш димера и тва е!
Опитах се да го нарисувам,дано да се разбира :lol:

Прикачен файл

.jpg
.jpg (9.56 KиБ) Видяна 4353 пъти
fikata - майстор
gattaka написа:
Колега,значи до колкото виждам исходните клеми са 3х3 замостени така,че луничките ги вързваш паралелно може и по 2 на една клама,както искаш,а от другата страна вкарваш димера и тва е!
Опитах се да го нарисувам,дано да се разбира :lol:
Колега,корегирай си схемата така, че да е видно, че през димера минава са един проводник/фазата/...
Ники274 - специалист
В случая е важно трафа да може да се димира(който си избрал е такъв),димера да може да поема мощността на луничките и кабела от трафа до луничките да е колкото може по къс.
Junak - майстор
Много ме съмнява този траф да може да се димира
gattaka - специалист
Димера има 1 двойна клема,следователно е логично,че влиза и излиза фаза,а на повечето дори си пише!Трафа,който е закупил колегата става за димиране дори пише,че диапазона на димиране е 35-210W!
Димера предполагам е 600W понеже са най-масовите така,че не би следвало да има проблем с 200 W лунички,предполагам,че кабела няма да е много!
gattaka - специалист
Junak написа:
Много ме съмнява този траф да може да се димира
Може,може на него си пише!
Junak - майстор
Имам подобен електронен, димира се може би до 50%, и после прави каквото си иска
mario-borisov - специалист
какво може да стане като във димера съм вързал фазата и нулата

Тема "лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: