Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
1115 - специалист
Ами добре.
1. УСБ камера няма да стане.
2. Няколко ИР диода са също малко.

Трябва ти DVR_ платка + камера/и с IR подсветка.
Всичко това + УПС, защото трябва да държи на смущения и времени проблеми с електрозахранването.
Прави се машина за отдалечено видеонаблюдение с онзи 1.4ГХз комп.
GPS_уво за контрол и модул, който да ресетва РС ако забие.
Отделно това у-во трябва да има релейни изходи за да командва нещата (примерно лампи).

Има няма 300...600лв всички тези неща.
Хич не е трудно да се набавят и свържат.
Изискването към компютъра са да е стбилен.
NeoBoss - специалист
е къде отидохте юпс скъпи камери скъпи платки ....

идеята е за нещо готино и ефтино не да правя охранителна система.

понеже не ми се ще да пускам там интернет и да го ползвам само за 8 дена в месеца.

примерно инфрачервените диоти може да не са няколко невиждам проблем да се просветнат и 40 ;)

за включването на разни неща неможе лид а се използва звуковата карта, като при еди какво си програмта да плей ва различен звук за всеки канал.... и някак си по тоя канал като протече ток да дава контакт.

със телефон може и да се пускат също разни неща (едно нещо де) става елементарно ползвайки му вибрацията.

абе има доста неща като човек се замисли, и то без да се вкарват много пари.

усб камерата може да не е кой знае какво но мисля че е достатъчна зада засече сянка на човек или на котка , най малко ако картината е на гридове и се зададе да става нешо само ако 5 грида променят стойностите на цветовете си. И без това видеото не е доказателство , не е нужно образа да е кристален.
ArturDent - Почти Безобиден
NeoBoss написа:
трябва да измисля нещо за рестартирането му ако блокира (да става автоматично)
Тук, какво имаш предвид?
Както си го описал - трябва ти още едно устройство, което да разбере че компютъра е "блокирал" и да го рестартира. Май нямаш нужда от това. Може да се учудиш колко дълго може да работи един компютър без да забие (макар и с Windows), ако се премахне задклавиатурното устройство. Трябва ти да го нагласиш от биоса - да се стартира автоматично след прекъсване на тока.
NeoBoss написа:
за включването на разни неща неможе лид а се използва звуковата карта, като при еди какво си програмта да плей ва различен звук за всеки канал.... и някак си по тоя канал като протече ток да дава контакт.
Може ама някой трябва да ти напише софтуера, което ама хич няма да ти е евтино.
NeoBoss написа:
... най малко ако картината е на гридове и се зададе да става нешо само ако 5 грида променят стойностите на цветовете си.
Не разбрах точно какво искаш, но си мисля че пак влизаш във филм.
1115 - специалист
T.e. няма да е с постоянна връзка към нета, а само когато човек е там - примерно си носиш интернет от мобилен оператор.
Сега разбрах.
А системата искаш да е автономна.
Еми по-добре си сложи един външен датчик за аларма и от релейния му изход включвай СОТ_а. ЩЕ е няколко пъти по-ефективни и безпроблемно.
Каква е логиката от цял компютър с камера която нестава за нищо да запява ако някой ти влезе в обекта и с музика да включва алармата?

Нещо като гайда с компресор.
Ники274 - специалист
пич много анимационни филми гледаш.... сбъркал си форума,тук с трици не ловим маймуни ;)
NeoBoss - специалист
за датчик на двора ми тябва такъв който да различава котка , от сова и сова от човек ;).. както казах и немога да я вържа директно към сота защо от там ми отказват да охраняват двор ;)

всичко за което говоря съм го виждал във един или друг вариант работещ а не във анимационни филми.

очуваме че всички си хванахте за това да се наблюдава двора... като най логичния вариант е този компютър да се използва за сървар ;) исам да си избива парите ;)

и си мислех че точно тук се получават нещата от нищо нищо ;) но по скоро съм сбъркал раздела ;)
С 2 леви - специалист
http://digia-imagespy.en.softonic.com/symbian

Това съм го ползвал успешно с моята Нокия. При регистриране на движение (настройва се колко) снима и праща MMS със снимката примерно. Предполагам, че ще има и за уиндоус подобни приложения.
1115 - специалист
Навремето в една банка си бяха купили цветен лазерен принтер за 5....10 000$ и понеже тонера беше скъп измислиха много добро приложение на принтера - подпираха един прозорец.

Та ако си търси приложение на компа - винаги може да се намери нещо за него.
Ники274 - специалист
NeoBoss написа:
всичко за което говоря съм го виждал във един или друг вариант работещ а не във анимационни филми.
Като си го виждал кажи с какво е работило и къде си го виждал.Докажи ми,че не е от детски филм .В момента говориш колкото да пуснеш някой пост.... например видео моушън детекция ще правиш със камера за комп и 5 инфрареда.... в тъмното ако хванеш нещо на 10 сантиметра ще черпиш,да не говорим ако е светло.Всичко,което си изброил може да се подкара,но без да вкараш сериозни пари КПД-то ще е около 1-2% . За това и ти казах с трици маймуни ще ловиш така,несериозно е просто.
NeoBoss написа:
и си мислех че точно тук се получават нещата от нищо нищо ;) но по скоро съм сбъркал раздела ;)
В случая наистина е от нищо в нищо.... без пари толкова ;)
ArturDent - Почти Безобиден
Абе, колега пусни му нета. Сложи някакъв софтуер за отдалечен достъп.
Най-просто "Remote Desktop Connection" от Windows и го ползвай например за сваляне на филми. Цяла седмица download на макс.

Тема "компютър , интернет, празна къща? идеи!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: