Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valat111 - специалист
Няма ли най-сетне някой да каже off...Велси, Тани, Хигро, къде сте?
valat111 - специалист
Предполагам е пробил в близост до нулата и за това си е работил нормално : ))))...Ново понятие в електротехниката...пробив в близост до нулата....учителят ми по електротехника / Никила Кръстилев, лека му пръст, написал е много учебници/ ще се обърне в гроба.
kabel96 - специалист
Виждал съм бойлер с цъфнал нагревател и собствениците твърдят че си е работил така 6 месеца.Само по бавно загрявал.
valat111 - специалист
НИКИ 274, омовете са на тая мощност между 18 и 20...различно е 80-100....теорията ти " пробил близо до нулата" за мен означава, че налице е заземен тръбопровод...т. е. старите поцинковани тръби...метални, спрямо които аз направих измервания...потенциалът между фаза и старите тръби на В и К е равен на потенциала между фаза и нула/ П.П. Размих понятията "заземен" и "занулен"....различни са....
Ники274 - специалист
Бойлера до последно си работеше и нагряваше водата.Като се отвори нагревателя беше цъфнал и никой преди това не го беше ударил тока,нито беше паднал предпазител.Понеже си специалист,ще те оставя сам да си оправиш електротехниката по този случай ; )
valat111 - специалист
Към кбел 96: а те от РАЯ ли ти се обадиха?
Ники274 - специалист
valat111 написа:
....теорията ти " пробил близо до нулата" за мен означава, че налице е заземен тръбопровод...т. е. старите поцинковани тръби...метални, спрямо които аз направих измервания...потенциалът между фаза и старите тръби на В и К е равен на потенциала между фаза и нула/ П.П. Размих понятията "заземен" и "занулен"....различни са....
Чувал си туй-онуй,а на опит как го докарваш?
valat111 - специалист
Ники 274, разсърди ли ми се? Извинявай за язвителния тон, всеки има право на мнение, модераторите имат право "да режат глави"...Успех ти желая в начинанията!
valat111 - специалист
Ники, не само съм чувал, имаше време, когато /1997-1998/ във Варна нямаше нито един специалист по ремонт на радиотелефони ЛЕН-Б....имаше един Румен....но несериозна история....Аз и колегата ми Т.Тодоров от В. Търново изградихме радиотелефонната мрежа на фуражните комбинати от Добрич....Каварна, Балчик,Шабла .....
Ники274 - специалист
Не се сърдя : )))))
Просто така си представяш и обясняваш нещата сякаш никога не си отварял бойлер, как в действителност се навързва и работи.Щом се казва ,че с цъфнал нагревател работи,значи е така.Остава на теб да го измислиш как става така.
valat111 написа:
Ники, не само съм чувал, имаше време, когато /1997-1998/ във Варна нямаше нито един специалист по ремонт на радиотелефони ЛЕН-Б....имаше един Румен....но несериозна история....Аз и колегата ми Т.Тодоров от В. Търново изградихме радиотелефонната мрежа на фуражните комбинати от Добрич....Каварна, Балчик,Шабла .....
Е аз пък имам колега дето баща му още от комунистическо време,когато имаше само държавни таксита им оправяше леновете.А след това като се навъдиха частните таксита станаха много специалистите.Поне 10 централи бяха в града.Дали ако нямаше кадърни майстори леновете щяха да се продават като топъл хляб : )))
Пп Мисля,че се отклонихме доста от темата

Тема "Проблем с бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: