• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
ben84 написа:
Розовото трябва да е високоволтов предпазител, най-вероятно той е изгорял. Може да замериш изводите на магнетрона спрямо маса не трябва да има верига.
Успех!
Извадих буксата на магнетрона (една двойна, на дъното му, нали), между никой от двата извода и корпуса на печката мултицета не пищи. Но пищи между двата извода. Също така пищи и между двата края на високоволтовия предпазител (което доколкото зная, означава че е ОК).
Лъжа ли се или да? :)
Май май работата отива на нова печка...
MamaMy - майстор
Премери и диода зад високоволтовия предпазител и под кабелите се вижда малко на снимката.
crez - майстор
При мен бяха изпушили две микровълнови една на дъщерята и една моя. Купихме нови и тези реших да ги разкостя, но случайно питах в един сервиз. Казаха ми ,донесете ги. След два часа ми се обадиха че са готови, едната 10 лв, предпазната слюда отишла, при другата така и не разбрах какво е, но 26 лв. или за общо 36 лв имам сега още две работещи. Предупредиха ме да почиствам всекидневно тавана на фурната, натрупващата се там мазнина е пагубна за тях, и винаги да използвам похлупак върху съдовете.
Отвори и виж визуално дали е здрав високоволтовия предпазител. Цената му е 8 лева, и най често той се скапва.
perko - специалист
Ако пада напрежението в мрежата, микровълновата не топли.
В къщи, зимата ако трябва да стопля нещо изключвам всички печки и бойлера :) иначе само бръмчи и нищо.
filmatoplo - майстор
Обезвреждам бомба -кой кабел да срежа , най добре да я види майстор печката :wink:
stefan_gb - специалист
Mагнетрон се мери между клемите и корпуса веднъж
и между клемите е отоплителната намотка - там трябва да дава късо .
Магнетрона според това което каза е здрав.
Премери дали има напрежение в работен режим на първичната намотка на трансформатора .
Високоволтовия диод го премери с напрежение 220 V в двете посоки макар че мисля че не е там проблема.
aiako - специалист
Я кажете къде да вода моите на майстор че и двете въртят но не топлят.
romanpm - майстор
Chefo77 каза : Извадих буксата на магнетрона (една двойна, на дъното му, нали), между никой от двата извода и корпуса на печката мултицета не пищи. Но пищи между двата извода. Също така пищи и между двата края на високоволтовия предпазител (което доколкото зная, означава че е ОК).
Лъжа ли се или да? :)

Май май работата отива на нова печка..

Това е нормално което си проверил , провери при включена има ли фаза - /фазомера свети/ и нула -/не свети/ на левите изводи на трансформатора , внимателно ! :) Ако има възможно е да е диода който е долу зад розовия свързан между кондензатора и корпус но проверката му е сложна и не става с мултицет , но може и да е магнетрон :? той просто престава да топли въпреки че всичко друго е нормално :|
Chefo77 - майстор
Ъ-ъ-ъ ... момчета, май ще я занеса на майстор. Да бърникам каквото и да е при включена в мрежата фурна (да не говорим за работеща) ми е против инстинкта за самосъхранение. Един път ме е прал ток, едва не останах на място, втори път не искам да му позволявам да ме докопа :)
Благодаря за мненията, утре я нося в сервиз.
Някой сервиз във Варна да ми препоръчате, че Пан сервиз може да ми одерат кожата за евтин по принцип ремонт?

ЕДИТ: Не Пан, МАКС сервиз ... :)
Последна промяна от Chefo77 на вт окт 05, 2010 8:45 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Микровълнова фурна - не топли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: