Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
sstefanov - от къде се снабдяваш с точни резистрои с толеранс 1% и колко точни са в деиствителност ? Сподели си впечатленията по този въпрос .
miromimo - хубави малки секачки обезателно, дългоустни клещи, стабилизиран регулеруем захранващ източник, вакум помпичка цокълчета за ИС . И осцилоскоп си трябва ама си е цифричка , нещо старичко втора ръка ще свърши работа.Успех!
ditronix - специалист
Че какъв проблем са резисторите с точност 1%?В КОМЕТ ги има за всички стойности и са съвсем мъничко по-скъпи от стандартните 5%.
stefan_gb - специалист
Отговарят ли на толеранса си и до каква температура всъщност, интересуваха ме впечатленията ви , не става въпрос за стотинките.
ditronix - специалист
Ами металослойни са,по-добри от масовите въглеродни.КОМЕТ според мен продават добра стока,затова не се съмнявам в качеството на компонентите,купени от тях.Разликата в цената наистина е нищожна.
lz1tar - специалист
Купи си осцилограф,сигналгенератор и много се рови по руските саитове.И запомни ,че никоя платка не тръгва от първия път.УСПЕХ
soton - специалист
Ако сериозно си решил да се занимаваш с електроника - мога да ти дам много неща и акъл. че направо си е за учудване че младо момче се занимава с нещо смислено вместо да се друса
PCL82 - майстор
soton написа:
... вместо да се друса

То пак се друсаш след часове работа с поялника, но знаеш защо. Ех миризмата на колофох... Но си е тръпка да видиш как схемата, излязла от под ръцете ти, сработва.

Занимавай се, радвай се на това което правиш, но не се вманиячавай, защото прекалиш ли страдат не само здравето, но и другите области от живота ти! Намери баланса и успех!
dtmf - специалист
Кибритените кутийки се смачкват след време. Изхвърлих ги и си купих малко куфарче разделено на 20-30 секции,пластмасово,прозрачно,към 10 лв от мастерхаус.
dtmf - специалист
stefan_gb написа:
Отговарят ли на толеранса си и до каква температура всъщност, интересуваха ме впечатленията ви , не става въпрос за стотинките.
От комет купувах с толеранс 1%,само че за SMD монтаж.Наистина са точни, цената е жълти стотинки.

Тема "Инстументи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: