• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
2v6 - майстор
pipbel написа:
Страхувам се че не ме разбрахте.
Става дума не за мощност и за осветление, а за топлоотдаване.
С други думи - кои лампи имат най-добро КПД да отдават топлина ?
Осветеността не ме интересува толкова...

Май трябва да се поровя из нета за специализирани форуми за животновъди.
Зер и на мен за пъдпъдъчета ми трябват.
Лампите с нажежаема жичка излъчват около 96% топлина и около 4% светлина - КПД-то да отдават топлина е около 96%.
Ако става въпрос само за отопление си вземи една печка за баня. С последователно свързани реотани ще работи вечно. При нея "загубите" в светлина са най-малки - може би под 1% :idea:
pasat - специалист
Човека пита за пилци да отглежда... Имаше едни с бял балон и само долната страна на балона беше прозрачен. Топлят да си мамата трака. Бащата така правеше когато квачката на бъдещите пилци умре...

Точно от поста на mirk

Прикачен файл

лампа.jpg
лампа.jpg (6.25 KиБ) Видяна 9148 пъти
mirk - майстор
:lol: Малко ме съмнява да гледа пилци, гледайки имотикона който е турил по-скоро ще са разтения :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
pipbel написа:
В контекста на това тука viewtopic.php?f=47&t=30472
Баси никой ли не чете!
ДА наистина колегата ще гледа пилци - по-точно гълъби.
Това беше първото което погледнах, макар и да не взех отношение по темата. Пак взехте да си ги мерите без отношение по темата!

Навремето на тия лампи им казваха кварцови, не знам сага дали нямат друго име и дали изобщо се произвеждат.
2v6 - майстор
ArturDent написа:
pipbel написа:
В контекста на това тука viewtopic.php?f=47&t=30472
Баси никой ли не чете!
ДА наистина колегата ще гледа пилци - по-точно гълъби.
Това беше първото което погледнах, макар и да не взех отношение по темата. Пак взехте да си ги мерите без отношение по темата!

Навремето на тия лампи им казваха кварцови, не знам сага дали нямат друго име и дали изобщо се произвеждат.
Човека иска лампа, която да грее максимално.
Кварцовите лампи не греят повече от лъчиста печка или обикновена лампа.
Кварцовите лампи се използват за отглеждане на пилци и домашни растения защото имат по-близък спектър до слънчевата светлина - имат и ултравиолетова част.
Ултравиолетовата светлина помага да се избиват разни вируси и бактерии по пилците и за естествено бърз разстеж на разстения, които не виждат слънце...
kuger - майстор
Вече четири години ползвам две такива,каквито е показал колегата Pasat. При отдалеченост от пода около 60-80 см. температурата е около 25-30 градуса,а бройлерите са като след солариум. Дали се наричат кварцови или инфрачервени ми е все тая,светят слабо,топлят разкошно-220V,250W.
mirk - майстор
Хич не светят слабо светят си като за 250W, преди много време с такава си осветявах двора.
kiri - напреднал
pipbel написа:
.....Май трябва да се поровя из нета за специализирани форуми за животновъди.
Зер и на мен за пъдпъдъчета ми трябват.
Щом е за пъдпъдък,имай в предвид,че първите 10 дена трябва да ги държиш на 35* поне.
Аз след това си ги прехвърлях в кафеза,където отгоре бях поставил 75 вата обикновенна крушка.
На 15 - 20см височина от пода,но в единия ъгъл на кафеза.Като се стоплят,отиват в другия край да пият вода и да похапват.След 15 дена и на 14 -15* вече си издържат без проблем.
Ако имаш повече въпроси,чукни ми едно ЛС,че още се мъча да се ориентирам във форума,и тук мога да пропусна да вляза.
  • 1
  • 2

Тема "200 Вата за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: