• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanovrg - специалист
marian1 написа:
Здравейте, понеже си правя ремонт в къщи, и си изграждам предстенна обшивка, се интересувам какъв кабел да си заложа за кабелната тв?.
leosat varna не спори - чети внимателно

а дори и да е сателитна не вярвам да сложи конвертор с 4 изхода(значи пак трябва сплитер)

П.П май и аз не чета внимателно
те били двама питащи
:?
velas - специалист
ivanovrg написа:
а дори и да е сателитна не вярвам да сложи конвертор с 4 изхода(значи пак трябва сплитер)
Стига с тези "селски" изпълнения... Ще сложи конвертор с колкото изхода е необходимо, за да му работи системата.
marian1 - майстор
Първо да благодаря на отговорилите, после да поясня, за момента ще използвам кабелна, а не сателитна - защото ще ми е по евтино да си разклоня за още 1 тв. Намерих кабел от Т.Живково време, чисто нов, не е и напукан дори, изцяло меден, и шармировката му - единствено фи-то е по голямо отколкото на тези новите - бихте ли дали мнение - по добър ли ще е от новите - по зле ли ще е?
Interceptor - напреднал
Задължително си купи нов кабел. Тоз става ако си опъваш директорната антена на покрива. Коаксиалните линии на практика са 100% изолирани към външни въздействия, заради шермовката (оплетката). Смущенията идват най-често заради лошо изпълнение на конекторите.
velas - специалист
И аз имам такъв кабел от доста време. Хубав е, но трудно се обработва. Трябва да намерш подходящи F-конектори или да изрязваш част от изолацията на този. Също така определено е с променени параметри. С времето изолацията старее.

Подготви си системата за сателитна телевизия. Тя може да се използва и за кабелна и за ефирна, докато обратното е невъзможно.

Пак ти казвам - сметни колко ще спестиш сега от кабел и колко ще ти излезе ако после ти се наложи да къртиш и полагаш нов...
zoro1 - специалист
Другия вариант е на сложиш крипм конектори -те не изрязват ширмовката ,но пък клещите са скъпички,вземи на заем.
ivanovrg - специалист
кабела за който говориш е руски най вероятно
малко е по дебел и по твърд
изолацията между жилото и ширмовката е една плътна,леко прозрачна

ако е този модел-в никакъв случай не го ползвай
с времето си променя много характеристиките
в кабеларката в която работех бяхме опънали километри от него(перди16 години) и в един момент започна да не пропуска дециметровия обхват

а кабела колкото и да е добре екраниран,винаги има какво да го смути
сега няма мотори балканче,но това е един от най големите смутители
в свищов,където съм работил румънските ефирни телевизии и радиа са доста по силни от нашите и страшно се набиват по кабелите
правили сме доста опити да ги спрем но нищо не помага

затова си сложи хубав кабел с по добри характеристики за да си нямаш проблеми в бъдеще
mitcd - специалист
И на пазара такива ментета кабели има.Особенно има едни с помеднено стоманено жило.
Виж в нета можеш да си поръчаш от някой като VEOS например.
Сложи коаксиал и едно FTP за всеки случай.
По добро от кабелен операто с цифрови канали за момента няма !
  • 1
  • 2

Тема "кабел за тв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: