• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
Уж и двете :wink:
Johny - майстор
LZ написа:
Благодаря за поясненията.
Знам, че има готови решения за тази цел. Питах дали не мога да мина само сДТЗ, но явно не може. Иначе може да се ползва готова защита или може да се направи такава с 4 обикновенни релета.
А нулата на двигателя, която е на корпусът му, за нулата или за защитината земя да я вържа? Според мен е по-добре за защитината земя.
Прегледай цялата тема за фазов контрол /ако искаш/.
viewtopic.php?f=11&t=7872&hilit=%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B0&start=0
LZ написа:
Ако имаме следната схема:
3Ф ---> ДТЗ ----> АП ----> 3Ф мотор
Въпросът ми е: При отпадане на една или две фази моторът ще разбалансира ли схемат и ДТЗ ще изключи ли? Демек ДТЗ ще играе ли ролята на защита на моторът от отпадане на фаза/и?
a
LZ написа:
Ако имаме следната схема:
3Ф ---> ДТЗ ----> АП ----> 3Ф мотор
Въпросът ми е: При отпадане на една или две фази моторът ще разбалансира ли схемат и ДТЗ ще изключи ли? Демек ДТЗ ще играе ли ролята на защита на моторът от отпадане на фаза/и?
Здравей, за твоя случай ти трябва не ДТЗ, а реле за следене на асиметрия във фазите може да си го намериш на следния адрес http://www.schrack.bg/fileadmin/f/OESTE ... _FINAL.pdf
на тази фирма ШРАК цените са доста изгодни, като се има в предвит качеството и.....все пак всичко си е от Австрия. На този линк има и цените, което е много одобно за да си напражи човек сметка за паричките:)))))
  • 1
  • 2

Тема "ДТЗ и трифазен мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: