Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
Така поне ще знаеш, че имаш едно от двете-фризер. А за хладилник може да използваш самата стая, щом в нея е -1 -2 градуса. Нали се сещаш, че хладилника няма как да работи при тази околна температура нормално. Оптималната температура вътре в хладилника трябва да е е 3-4 градуса и при -2 градуса околна температура, вътре няма как да стане 3-4 градуса :)
cybersas - специалист
DMN написа:
Така поне ще знаеш, че имаш едно от двете-фризер. А за хладилник може да използваш самата стая, щом в нея е -1 -2 градуса. Нали се сещаш, че хладилника няма как да работи при тази околна температура нормално. Оптималната температура вътре в хладилника трябва да е е 3-4 градуса и при -2 градуса околна температура, вътре няма как да стане 3-4 градуса :)
Знам, ама лошото е, че температурата варира - нощем -2, денем +14 :( Добре си бях в апартамента... С тия къщи е голяма драма, поне докато не приключиш ремонта. А паре и време - няа. [-o<
koleto84 - специалист
Напиши какьв модел е хладилника.Има ли електроника по вратата му.Дай повече инфо.При мен сьщия проблем се оказаха кабелите от платката на дисплея на вратата.Един пьт работи за няколко дена друг пьт всичко разтопено.Принципно трябва да работи.... тва за температурите не че нее от значение но щом другия ти работи нормално следователно :-D
Проблема беше слаба врьзка от пречупването на кабела на вратата кьм хладилника.
Успех!
cybersas - специалист
koleto84,

Ще погледна модела като се прибера - ама е някакъв евтинджос - нищо фенси няма ни по вратата - ни никъде. На фризера управлението е с аналогов плъзгач - LO - MID -HIGH, на хладилната част с копченце и светодиоди - 5 режима от MIN към MAX. Подарък ми е, аз такъв боклук не бих купил, ама уж за временно. После ще бега в лятната кухня явно.
илко илиев - специалист
ех колега не пипай хладилника ами му стопли стаята,защото тия новите така са направени тоест ----електроника.Трябвя да е в помещението минумум 10-15гр.Както искаш така ме разбере.
styb - специалист
Май има нещо вярно макар че не виждам защо де не работи примерно при 5 градуса над нулата. Купих за баба ми хладилник Finlux , работи около месец и му изгоря релето , там където е поставен хладилника не се отоплява но не пада под около 5 градуса със сигурност. Отивам в магазина от където го купих там ме свързаха със сервиза , техника ме пита колко градуса е в помещението и като разбра че е студено ми каза че като му направя 20 градуса тогава щял да дойде да му смени релето. Естествено ми дойде малко силно това изказване и му теглих една ... Не мога заради тъпия хладилник и заради капризната му електроника да му поддържам 20 градуса
valentino76bs - майстор
Имам въпрос към специалистите хладилни техници ,моля други да не отговарят.....Вярно ли е ,че зимата термостата трябва да се държи на по висока степен от колкото през лятото..??...моля обяснете....
hladnia - специалист
valentino76bs написа:
Имам въпрос към специалистите хладилни техници ,моля други да не отговарят.....Вярно ли е ,че зимата термостата трябва да се държи на по висока степен от колкото през лятото..??...моля обяснете....
На едни от моделите има залепена тая снимка .
Повечето от клиентите задават тоя въпрос.
Обяснението е във стените на хладилника (изолацията)
1. Когато хладилния агрегат се мъчи да понижи температурата във хладилника, приз изолацията лоши уплътнения прониква топлина от околната температура (около хладилника) повече от 25 С, процеса е по продължителен от което времето е достатъчно за охлаждане на продуктите .
2. През хладния период хладилния агрегат бързо понижижава температурата във хладилника, приз изолацията лоши уплътнения прониква минимална топлина от околната температура (около хладилника) 15 С, процеса е по кратък от което времето не е достатъчно за охлаждане на продуктите

Във инструкциите пише че комбинираните хладилници подържа от2 до 8С и необходима околната температура (около хладилника) 15 С
Старите хладилници работят защото подържат (термостата -12до -18С) във камерата.
Изображение
valentino76bs - майстор
hladnia написа:
valentino76bs написа:
На едни от моделите има залепена тая снимка .
Повечето от клиентите задават тоя въпрос.
Обяснението е във стените на хладилника (изолацията)
1. Когато хладилния агрегат се мъчи да понижи температурата във хладилника, приз изолацията лоши уплътнения прониква топлина от околната температура (около хладилника) повече от 25 С, процеса е по продължителен от което времето е достатъчно за охлаждане на продуктите .
2. През хладния период хладилния агрегат бързо понижижава температурата във хладилника, приз изолацията лоши уплътнения прониква минимална топлина от околната температура (около хладилника) 15 С, процеса е по кратък от което времето не е достатъчно за охлаждане на продуктите

Във инструкциите пише че комбинираните хладилници подържа от2 до 8С и необходима околната температура (около хладилника) 15 С
Старите хладилници работят защото подържат (термостата -12до -18С) във камерата.
Изображение

=D>
fox_vt - майстор
Случайно попаднах на тая тема и ми стана интересно но нещо не ми се връзва това последното с обяснението относно лятото и зимата :? Лятото не трябва да се поддържа много ниска темп в хладилника понеже в жегите се намалява ефективноста на хладилника и компресора работи почти без почивка-така знам аз.Но зимата понеже външната температура е ниска ефективноста на агрегата е голяма и компресора ще работи идеално на 1 и 2 степен примерно.Не мога да разбера кви изолации кви уплътнения кви пет лева,нали си има терморегулатор като стигне зададеното ниво и изключва а ще изключи според външната температура по дълго ще е лятото по късо зимата.Ако някой може да даде по логично обяснение моля да каже :-D

Тема "Питане за хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: