По скъп
колко по скъпо ще струва парче 2м кабел, при положение че си взел фурна за 4-5-600лв ще се замислиш за 5лв за кабел ли. И колко струва спокойствието.

mirk написа:По скъпТова го кажи на тези дето ме викат да им вързвам печките не на мене..... аз пари имам./колкото да не умра от глад/.колко по скъпо ще струва парче 2м кабел, при положение че си взел фурна за 4-5-600лв ще се замислиш за 5лв за кабел ли. И колко струва спокойствието.
mirk написа:Аз им го казвам ама не чуватеми като му го вържеш кажи му с тоя кабел 50 лева с другия щеше да 20......един даже ми даде отрязан от старата си печка
Нищо му нямало можел да кара още 20 години с него.
mitcd написа:Голямо връзване беше тая печка !ЗА чепа писахме,защо питаш пак....връзките може и в банята да ги направиш ти ако искаш,а с какво по добре се работи всички знаем......и е въпрос на собствено отношение,за мястото на свързване на жиците съветите са излишни....фазата слагам аз на корпус./манджата по бързо става и има друг вкус/...
За къв чеп ти е гъвкав кабел или силиконов. Кеде ще ходи тая печка да не е пералня да се "клати"
СВТ е перфекно .Производителя си го е измислил .Връзките не се правят вътре при тавата с манжата или под котлона.
Тройка СВТ 2,5мм2 ако е отделно за плота и фурната.Ако се връзват с един кабел да е 4мм2
С едножилен кабел се работи много по добре отколкото с многожичен.
Гледай само всяка жица де се върже където и е мястото ,особенно зануляването.
боян написа:ЕЕЕ сериозно отклонение ......но не мисля че е от контактите/ама няма да се учудя/,щом вече кабелите не са това което са......ако има един чалъм хич мед няма да сложат.Отклоняваме се......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ще се отклоня и аз малко от темата за което се извинявам.Ако знаете миналата седмица какъв проблем имах.Правих в едни офиси инсталацията от до,в тези офиси се „набутаха грешни пари за всякакви „приштевки“ хората разполагат с пари и ми купиха контакти от „левчетата“![]()
![]()
И слагам аз всички контакти „връзвам“ таблото и идва момент да пускаме проба да правим и на единия кръг предпазитела „долу“
![]()
![]()
Ами сега разглобих всичко и наНОВО...............
mitcd написа:Браво - valentino76bs само тебе ще слушаме !
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: