Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
любител - специалист
Не е имало наводнение, а за влага някъде по стените на трасето на кабелчето не мога да проверя точно, защото връзката си беше в разпр. кутия на 1-ви етаж, а ключа е на партера. Т.е. трасето си е неизвестно откъде минаващо и доста дълго, защото до ключа трябва да мине на долен етаж и да премине до отсрещната стена.

Варианта дефектирал ключ го изключвам като вероятност. Всички ключове бяха демонтирани по етажите и дори връзката към горните етажи бях прекъснал. Остава си като източник единствено въпросното кабелче, което като изолирах схемата проработи нормално. Късмет, че и без това си беше непотребно.
bonjyr89 - специалист
А това въпросното кабелче какво е било да не би някой от комшиите да си е правил ключ в апартамента и незнам чъзможно е да се подава 0 от там.
robi72 - помощник
Щом релето не се активира а само задържа не е чиста 0, а е през голямо преходно съпритивление. Може да е пирон в стената!
Измери съпротивлението между кабелчето и 0!
любител - специалист
bonjyr89 написа:
А това въпросното кабелче какво е било да не би някой от комшиите да си е правил ключ в апартамента и незнам чъзможно е да се подава 0 от там.
Не, не може да е допълнително пуснато кабелче към ключ, защото си е същото като останалите в кутията и. А и "прихващане" към апартамент някъде по трасето със същото кабелче не е изпълнено, защото ключа монтиран на стълбището на 1-ви етаж там си работи нормално сега. Остава това да е връзка към демонтираният ключ на партера, защото както казах при изолирането му няма други нефункционални ключове. Иначе връзки с ключове към апартаменти открих на няколко места поради разликата между проводниците в конзолите и влизащите в разпр. кутии. Явно бяха изпълнени с прихващане преди кутията. И то си беше на апартаменти основно ремонтирани след продажба, като тогава са си добавили екстрата.

Пирони на външната стена към стълбище и партер там където следва да минава в мазилката кабелчето никой не кове произволно. Т.е. няма такива нововъведения и се съмнявам някой да е пробил откъм апартамента или мазата си толкова надълбоко, че да излезе почти навън и да засегне кабелчето.
А съпротивлението не можах да го измеря сигурно поради повреда в мултицета ми в тази функция. "За спорта" като си взема друг може да бръкна пак, но до тогава пък параметрите ако са зависими от влага е възможно да се променят. И така причината за сега ще остане без точен отговор.
velsi - Почетен майстор
Що си мисля, че под "пирон в стената" трябва да се разбира пиронче използвано при полагането на мостовите кабели и после забравено и замазано в мазилката....
любител - специалист
velsi написа:
Що си мисля, че под "пирон в стената" трябва да се разбира пиронче използвано при полагането на мостовите кабели и после забравено и замазано в мазилката....
Ми не знам преди 35 години дали с пирончета са процедирали "кечаджиите" (нали няма неяснота кои бяха те) построили блока, но от опита ми с други места по които съм пипал косата ми се изправя от тогавашни практики. Пример. Ползвали са руло от стъклена вата ("класическите" торби от цимент не ме притесниха) да уплътнят монтажните фуги на дограмата, та при смяната и доста чистих, щото страничните ефекти от ватата са известни. :razz: Същото руло им е оставало, защото просто не са го ползвали по предназначение за изолация на тръбите на парната инсталация, а за нея са слагали само в горен и долен край 2 витки да има къде да легне рабицата и ..... замазката скрива всичко. За криви стени, постна мазилка и другите "нормални" неща какво да обяснявам. Аз за това гледам да си правя почти всичко сам щото от тези "изковани" тогава кадри все още има в излишек. А не съм човек който бие макар да заслужават това и да стоят гладни между другото.

А за кабелчето да предположим, че е остаряла изолацията му, ако не е била повредена още в началото, пирончето е корозирало или направило някаква галванична двойка и т.н. подобни версии които тука споделяме.
а можете ли да ми кажете колко горе долу ток дърпат лампите от стълбищното осветление при 8 лампи по 100 вата свързани в паралел за да знам какъв контактор да им сложа ,че нямам ампермер :?
Тани - модератор
Не ти трябва никакъв измерителен уред !

800/220= 3.64 А
Justy - майстор
С тези крушки по 100 вата да не чакате телевизията да идва да снима :? На стълбище се слагат по 40 вата - достатъчно да си видиш ключалката и вратата на асансьора. А тези от 100 - ще се намери кой да ги краде :lol:
bonjyr89 - специалист
pilota е прав като ги смята по 100 вата защото инсталацията трябва да има излишък.

Тема "стълбищно осветление-диагностика на проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: