• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Evgeni30 - специалист
Друг въпрос

въпросната печка Дипломат мога ли да я включвам с разклонител или по -добре без, тъй като нейния щепсел и този на разклонителя са различни......последния път сложих разклонител и тогава ми се поразтопи стария контакт (едната му дупка).
torbalan - Дървен философ
ако разклонителя ти е читав - може
но винаги е по-добре да няма...
fikata - майстор
За предпочитане е да не се ползва разклонител защото:
1.Разклонителят предполага,че някой някога може да включи и друг консуматор освен печката.Печката ти ако е включена на пълна мощност /това не е изключено да се слючи/ е близо до границата на номиналния ток от 16А на контакта
2.Колкото са по малко контактни съединения осъществени с пружинен натиск по веригата от печката към инсталацията толкова по добре.Най добре е сигурния контакт- твърдата връзка. Щепселно-контактната връзка е компромис./нормалена връзка 16А/.Приемлив копромис зависещ от качествата на елементите/конструктивно и вид материали/ в тази връзка .
Evgeni30 - специалист
Няма да ползвам разклонител там.

Последния път сложих един по стар, който ползвах на компа.....но сигурно не е бил читав и за това ми е нагоряла дупката на контакта.

Обаче....понеже ми е къс шнура на печката и като я включвам, включвам щепсела наопаки ....до там стига кабела....

но от това ми свети една лампичка....заради фазата, а при нормално включен щепсел не свети.
Trifun - специалист
Evgeni30 написа:
...но от това ми свети една лампичка....заради фазата, а при нормално включен щепсел не свети.
Ако всичко е направено както трябва, няма никакво значение накъде е обърнат щепсела !
Щом ти свети лампичка при едното положение, ме навежда на мисълта, че контакта ти не е занулен.
Evgeni30 - специалист
Занулен е...

Аз от този форум прочетох, че ако щепсела е на 180 градуса, свети лампичката при изключени котлони и фурна.
mirk - майстор
torbalan написа:
http://www.schneider-electric.com/corpo ... F43%3AAnya

сигурно и тук са ментета....

може при писането да съм сбъркал някоя буква... но ключовете са много добри :)
Ако грешката е при теб и наистина са тези от линка няма проблем добри са. Но обикновено копията на точно тази фирма се различават надписите им по една или две букви в името и затова казах че е менте, не съм имал лоши чувства.
Evgeni30 - специалист
Още едно въпросче:

Нали няма проблем един лаптоп и лампа 40 или 100 вата да бъдат включени в един разклонител към един контакт?
боян - специалист
За лаптопа и за лампата не е проблем да са в разклонител.Ама за печката си го избий от главата тази идея не е никак добра ,защото 1KW е 4,5А близо, при ток 220V.Освен ако не искаш да станеш клиент на пожарната :-D :-D :-D :-D
  • 1
  • 2

Тема "може ли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: