И аз гледах BMS но са по скъпи а и познатите ми години работят с валкор.При тях също не ти трябва апарат слагаш картата директно вътре.Централите са ми от Сектрон едната е ево а другите някакви от евтините не помня моделите.Комуникатора се програмира с джъмпери вътре много лесно и от всякъде можеш да вземеш сигнал.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kabel96
- специалист
26 мнения в "GSM комуникатор за алармена система DSC PC585 ???"
edesign
- специалист
ето това
http://electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=49
може да се свърже бързо и лесно към всичко.
Дори и само си е цяла аларма но вие ще ползвате само част от функциите. Вътре слагате само СИМ карта няма външни телефони и т.н.
http://electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=49
може да се свърже бързо и лесно към всичко.
Дори и само си е цяла аларма но вие ще ползвате само част от функциите. Вътре слагате само СИМ карта няма външни телефони и т.н.
valat111
- специалист
zdravkich написа:Мерси колега. Щом на Valcor комуникаторите работят с алармите на Paradox би трябвало да работят без проблем и с DSC.И наи-простите аларми имат безпотенциални релета /нормално отворено-нормално затворено/....от всички постове до тук не ти ли се разясниха нещата? Ако не-запиши се в някое училище по слаботокова техника.
zdravkich
- специалист
valat111, гледам отговорите ти в темата са ти повърхностни. Въпросът ми беше конкретен - каква и коя марка /модел комуникатор ползват хората и мненията им дали са доволни. Чукни в нета и ще видиш различни варианти на разработки и цени (!). Пределно ми е ясно, че няма да тръгна да търся комуникатор от аптеката, ами от магазин или сайт за електронни компоненти и устройства !!! Не съм технически грамотен, но мисля че форума е мястото където човек каквото не знае и иска да научи може да намери като информация и помощ. А като си толкова информиран кажи къде има училище за слаботокова техника във Варна и ще се запиша да изкарам един основен курс. (само че едва ли ще ме вземат като ученик на моите години).
Благодаря на всички колеги отговорили по темата. Мисля, че получих конкретна информация.

Благодаря на всички колеги отговорили по темата. Мисля, че получих конкретна информация.

radius
- майстор
Да попитам и аз нещо. За мен е важно при аларма да знам дали е от ПИР или от МУК. Разбира се , вторите са с по-голям приоритет и е добре да се знае от какво е алармата. Този комуникатор на Валкор от 123 лв. ( GSM 40) може ли да ми оповести при аларма , коя група датчици е сработила. Датчиците ще бъдат групирани по подходящ начин в PGM изходите на Evo 192. Питам, защото в описанието е посочено
"Режим 3 – свързване към алармена система. Зона 1 следи сирената на алармата при подаване на активно ниво (активното ниво се избира между подаване или отпадане на маса или на напрежение). При задействане на зоната, комуникаторът звъни на всички програмирани телефони и/или изпраща SMS с текущото състояние. Зони 2, 3, 4, 5 следят текущото състояние на датчиците, но при задействането им няма да последва комуникация. Активното им ниво може да избира - при подаване на маса или отпадане на маса. Зона 5 може да се конфигурира да следи основното захранване на алармата или статуса й, при промяна състоянието на зоната се изпраща SMS с текущото състояние на комуникатора до всички програмирани телефони без позвъняване."
Това удебеленото ме оздачава и не знам как да го тълкувам.
Аз бих искал да знам кога е спрял тока, кога е възстановено захранването, при аларма дали е от PGM2 на централата ( напр. МУК-овете) или от PGM3 ( напр. ПИР-овете). При последователно задействане - МУК - ПИР-ПИР-МУК.... как се държат подобни дайлъри? Или за тях има аларма в началото и това е единствената информация, която виждам.
"Режим 3 – свързване към алармена система. Зона 1 следи сирената на алармата при подаване на активно ниво (активното ниво се избира между подаване или отпадане на маса или на напрежение). При задействане на зоната, комуникаторът звъни на всички програмирани телефони и/или изпраща SMS с текущото състояние. Зони 2, 3, 4, 5 следят текущото състояние на датчиците, но при задействането им няма да последва комуникация. Активното им ниво може да избира - при подаване на маса или отпадане на маса. Зона 5 може да се конфигурира да следи основното захранване на алармата или статуса й, при промяна състоянието на зоната се изпраща SMS с текущото състояние на комуникатора до всички програмирани телефони без позвъняване."
Това удебеленото ме оздачава и не знам как да го тълкувам.
Аз бих искал да знам кога е спрял тока, кога е възстановено захранването, при аларма дали е от PGM2 на централата ( напр. МУК-овете) или от PGM3 ( напр. ПИР-овете). При последователно задействане - МУК - ПИР-ПИР-МУК.... как се държат подобни дайлъри? Или за тях има аларма в началото и това е единствената информация, която виждам.
kabel96
- специалист
Праща мейли към някоя поща която има смс известяване и така до телефона ти.Що не видиш има нови модули с GPRS които се връзват към 192.За дайлера за който питаш по принцим съм монтирал на 200 метра от дома ама бая атдавна 2-3 години и ако собствениците си дойдат почивните дни може да си поиграя и да ти отговоря и за него.Мониторинг директно през браузера там е с статично IP и съм му пренасочил порта да не е по дефолт.
http://www.sectron.com/products/alarms/213
http://www.sectron.com/products/alarms/213
didoni_
- специалист
С това не става ли да се направи http://www.steltcomputers.com/e/gsm-ala ... -2485.html
Тема "GSM комуникатор за алармена система DSC PC585 ???" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература