Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valat111 - специалист
vessys написа:
valat111 написа:
vessys написа:
благодаря ти за отговора,но как да разбера дали е главен?Извинявайте за невежеството #-o
1. Трябва да е с най-голям ампераж. 2. Като го изключиш, напрежението отпада абсолютно навсякъде в апартамента ти.
ами какво да ви кажа- и този в апартамента като го отвием спира всичкия ток,и този долу във входа като изгори пак спира всичкия ток.къде пише ампеража?ама като изгори долния само с горния нестава :(пък горния си има различни копчета за отделните помещения в жилището ??...
П.С.олеле мн съм злее с тоците.
Това означава, че са последователно свързани. Замости външния, към който предполагаш, че има нерегламентирани включвания, така, че да няма достъп за чужди лица до него,
fikata - майстор
Замости външния, към който предполагаш, че има нерегламентирани включвания, така, че да няма достъп за чужди лица до него,
:?:
vessys - напреднал
Това означава, че са последователно свързани. Замости външния, към който предполагаш, че има нерегламентирани включвания, така, че да няма достъп за чужди лица до него,[/quote]
как да го заместя?с какво?а дали може да се вържат директно кабелите за този бушон?на мен малко повече трябва да ми се обяснява :rolleyes:
sirko - специалист
От написаното да рзбирам ли, че и 4-те ел-мера са вън на стълба? И от старото табло ти крадат ток след твоя главен предпазител?
Ако е така:
1. Махаш си главния предпазител в старото табло (горе при теб имаш такъв, според написаното от теб)
2. Мислиш вариянт за разделяне на старото табло на 4 с ключ и т.н, и всеки да си знае неговото си... или 4 катинара и да се отваря само в присъствието на 4-мата
3. Виж ако може да ограничиш (за другите) достъпа на главния предпазител в таблото на ел-мера. Ако решат да крадат поне да е под напрежение.
vessys - напреднал
sirko написа:
От написаното да рзбирам ли, че и 4-те ел-мера са вън на стълба? И от старото табло ти крадат ток след твоя главен предпазител?
Ако е така:
1. Махаш си главния предпазител в старото табло (горе при теб имаш такъв, според написаното от теб)
2. Мислиш вариянт за разделяне на старото табло на 4 с ключ и т.н, и всеки да си знае неговото си... или 4 катинара и да се отваря само в присъствието на 4-мата
3. Виж ако може да ограничиш (за другите) достъпа на главния предпазител в таблото на ел-мера. Ако решат да крадат поне да е под напрежение.
а можете ли да ми кажете дали има такъв бушон с капак,който може да се постави в таблото?Като капака да е с пломба или нещо такова?препоръчайтее :)
fikata - майстор
дали има такъв бушон с капак
Имаше преди много години панцерови предпазители - с цял капак за пломбиране а и само порцеланови капачки с отвор за пломбажна тел.Но това е история.Едва ли сега може да се намери...
gtg1977 - специалист
Махаш предпазителя,двата кабела които излизат от него-на твърда връзка,изолираш добре и готово.Ако и така пак се прикачат съседите ти,ще е много нагло.
vessys - напреднал
gtg1977 написа:
Махаш предпазителя,двата кабела които излизат от него-на твърда връзка,изолираш добре и готово.Ако и така пак се прикачат съседите ти,ще е много нагло.
значи може така?Да не стане късо :? Не ми се смейте хич не ги разбирам тези работии :проба:
gtg1977 - специалист
Първо си изключи тока от таблото,което Е-он са ти поставили.
vessys - напреднал
gtg1977 написа:
Първо си изключи тока от таблото,което Е-он са ти поставили.
извинявайте как става това ?

Тема "бушон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: