vesko_hard написа:Стига бе,Това лято правих ремонт на такава панелка в провинцията.Схемата е същата
Значи май това си е по подразбиране така направено, кви са тия инжинери кво е тва чудо......

vesko_hard написа:Стига бе,Това лято правих ремонт на такава панелка в провинцията.Схемата е същата
Значи май това си е по подразбиране така направено, кви са тия инжинери кво е тва чудо......
lenor777 написа:Живях до неотдавна в такава панелка, ел. им е абсурден, при мен не се е случвало.ю, но при един приятел....свалям надолу всички автоматични предпазители, започвам лека корекция на ел. .....и изтръпвам.....имам чувството, че тия ел. инсталации някога са ги правили дрогирани виетнамци или пияни руснациvesko_hard написа:Стига бе,Това лято правих ремонт на такава панелка в провинцията.Схемата е същата
Значи май това си е по подразбиране така направено, кви са тия инжинери кво е тва чудо.......Доста се пулих за тази връзка и аз.Зелената.Имаше я.Така или иначе правих нова инсталация.От старата нищо не остана.
emiood написа:В панелките всички линии за контактите с общо предназнечение са свързани от двата си края на един и същ предпазител т.е. предпазител - контакт 1 - контакт 2 - ... контакт N - същият предпазител.А в моята панелка не е така - от таблото за контактите във всяка стая излиза по един кабел и обикаля от контакт на контакт. А осветлението наистина се качва в комшията над мен ...
Прикачен файл
emiood написа:В панелките всички линии за контактите с общо предназнечение са свързани от двата си края на един и същ предпазител т.е. предпазител - контакт 1 - контакт 2 - ... контакт N - същият предпазител.Това, което си описал като свързване е стандарт във Великобритания. Само че там има отделно трето жило за заземяване и във всеки щепсел има вграден предпазител.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: