• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Да не отварям нова тема да питам,за колко време ще изключи примерно АП 25А натоварено с 27 ампера ток крива C. ABB или ШНАЙДЕРСКИ предпазител.
lubomirlz - специалист
При нормална околна температура - над час
В. Петров - специалист
valentino76bs написа:
Да не отварям нова тема да питам,за колко време ще изключи примерно АП 25А натоварено с 27 ампера ток крива C. ABB или ШНАЙДЕРСКИ предпазител.
Минимум един час, но е възможно да не изключи дори след цяла вечност и това би било в реда на нещата.
valentino76bs - майстор
lubomirlz написа:
При нормална околна температура - над час
Би ли ми обяснил как се разчита това,явно от кривите на изключване ама нещо не ми е ясно пиши по подробно ако можеш.Имам криви на АББ на B и C ама нещо не мога да ги схвана,за всеки предпазител индивидуално ли е или е общо.
kam34 - специалист
Долната част на кривите на изключване се отнасят за електромагнитния изключвател който сработва мигновено,(до чупката на кривата за време до 1-2сек). Изключването от малки токове 1.05 и нагоре е от биметалния изключвател който трябва да се загрее и да се изкриви достатъчно за да сработи. Виж горната част на кривите на Джони където изключването в зависимост от тока става за секунди и минути и дори часове.
valentino76bs - майстор
kam34 написа:
Долната част на кривите на изключване се отнасят за електромагнитния изключвател който сработва мигновено,(до чупката на кривата за време до 1-2сек). Изключването от малки токове 1.05 и нагоре е от биметалния изключвател който трябва да се загрее и да се изкриви достатъчно за да сработи. Виж горната част на кривите на Джони където изключването в зависимост от тока става за секунди и минути и дори часове.
Нищо не мога да разбера.Искам пример всичко как се смята и отбелязано на графиката с червени точки .За такъв препазител .....при такъв ток ...за толкова времееее.
valentino76bs - майстор
valentino76bs написа:
kam34 написа:
Нищо не мога да разбера.Искам пример всичко как се смята и отбелязано на графиката с червени точки .За такъв препазител .....при такъв ток ...за толкова времееее.
Нещо май ми се изясниха нещата по тея графики... :-D
baretata_7_62 - специалист
А има ли G криви? Щото при мен има един AEG G 40A. И ако има, за какво е предназначен, щом D e за мощни асинхронни двигатели? :)

Прикачен файл

S5000027.jpg Етого и конкретния предпазител
vvventsi - специалист
valentino76bs написа:
Ами аз направих един експеримент, предпазител на мерилин жерин 10А със крива C го натоварих с 15А работи точно 2мин и изключи!
kam34 - специалист
Нещо средно между крива С и Д по сегашните стандарти. Е21 G40A от последното производство по комунистическо време в Перущица.

http://store.picbg.net/pubpic/20/E7/070 ... b620e7.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за избор на предпазител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: