• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pamiss - помощник
lov написа:
Злагам че ключа е прекъсвал нулата. Вентилатора се захранва с фаза като е дели и с лампата. Прекъсване на фазата влизаща към вентилатора заради вибрации. Погледни под конзолата където се захваща към тавана. Там би трябвало да има лустър клема и ако там нямаш фаза на нито един от проводниците значи губя и повредата е по разклонителните кутии.
Така, ключа наистина прекъсва нулата.
Преди докато работеше си имаше и фаза на него. Сега обаче не. Няма дефектирали уреди (лампи, венитлатор) бяха свалени и пробвани на друг източник на ел, работят. от ключа до края на проводниците има връзка поне според майстора които викнах.
Гледахме и в трите най близки разклонителни кутии за хлабава връзка. Поне майстора не откри. Лошото е, че не можа да открие тези кабели в кутията :o .
А най интересното е, че като се прецака този ключ се прецака и лампата в другата стая което ме хвърли в тъча :axe:
Двете според мен не трябва да имат нищо общо но факт няма фаза и на двете места. Другото интересно е, че на моменти сработва и фазата се появява до 3-4 то щракване на ключа след което изчезва някаде. Майстора гледа и таблото ама и там не видя нищо. Накрая се отказа. Сега съм в ситуация с пръст в ..... на тъмно :shock:
fikata - майстор
Така, ключа наистина прекъсва нулата.
Преди докато работеше си имаше и фаза на него. Сега обаче не
Не е възможно в ключа да е имало и фаза и нула.
Смени майстора с друг,който да намери от къде трябва да дойде фаза в този ключ.
lov - майстор
pamiss написа:
Накрая се отказа. Сега съм в ситуация с пръст в ..... на тъмно :shock:
Той добре се отказал. Ами по добре напиши от къде си и да дойде някой колега че аман от пишман майстори.
  • 1
  • 2

Тема "Изчезнала фаза?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: