• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hristaka299 - специалист
Идеята ми е (да се обосновя) при номинално напрежение на акумулатора при 14.5-15волта ценера да сработи и да стабилизира едни 12 волта и реленцето да щракне и да изключи зарядното и когато му падне напрежението на акумулатора до толкова че диода да се запуши реленцето пак да щракне и започва зареждане до номиналното пак.Искам само да ми кажете това възможно ли е и също колегата каза че ако поддържам нужния волтаж и амперите 1/10 нужни за зареждане няма да се презареди.Това сами двата въпроса колеги не искам никакви схеми ако не става така се отказвам просто искам ако стане по този много прост начин да се пробвам ако има шанс.Благодаря предварително. :) :)
pansim - майстор
Колега, по-просто от това което съм ти дал като схема няма!!!
Не се занимавай с реле с ценер и др.
Ако нямаш интерес и желание, защо изобщо си пуснал темата?
hristaka299 - специалист
Нямам нужните умения и не ми е уместно да питам става ми неудобно да ви занимавам.
hristaka299 - специалист
Поне да ви питам нещо за моя прост акъл :-D :-D ако искам да огранича тока който да дърпа акумулатора при 15В зарядно го разделям на нужния волтаж и си слгам нужния резистор нали? и после умножавам напрежението по преминатия ток през него за мощноста му ?
pansim - майстор
Споко :lol: Никой не се е родил научен.
Важното е да имаш желание.
Четене ти трябва!
hristaka299 - специалист
Принципно колега ако имаш желание с 1 2 поста да ми обясниш схемата ти би ме научил на нещо но просто ми е неудобно а относно твойта схема имам 1 2 въпросчета :).Плюс предния пост да ми се наредят нещата в главата. :-D :) :)
hristaka299 - специалист
Ако имаш желание отново ти казвам разясни ми много ще помогнеш но за пореден път казвам че не искам да ви занимавам с тъпите ми въпроси... :)
pansim - майстор
Не знам защо си мислиш, че с един два поста ще могат да се научат основите на електрониката. То ако ставаше само с писане и четене по форумите, училищата да ги бяха закрили вече. Ако искаш просто и сравнително добро зарядно - просто трябва да повториш схемата която дадох, още повече, че там има и описание на принципа на работа. Какво повече ти трябва? :?
hristaka299 - специалист
Малко трудност при превеждането и дали разсъждението ми за намалянето на тока е така за да затвърдя нещо в крайна сметка. :-D
pansim - майстор
При намаляване стойноста на резистора Р1 се увеличава зарядния ток и обратно, при увеличаване на стойноста се намалява зар. ток. Просто е.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Зарядно устройство." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: