Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marto68
- помощник
22 мнения в "Подводно осветление (направи си сам)"
NeoBoss
- специалист
много се радвам че има движение по темата. Защото се убедих че проблема ми е сериозен. бях направил и една друга лампа със светодиоди на 12 волта От кутийка от някакъв крем. Като я минах на местата където може да тече със самовакомиращата се лента. След това я киснах във вода зада видя има ли мехурчета или нещо такова изглеждаше супер. Ама сега след зимата цялата е на капки и има същите наченки , някои диоди вече светят слабо
. Но явно този конденс къде се получава вътре е голям проблем.
Но пък и досега не съм виждал лампа която да е пълна със спирт примерно или със силикон или нещо такова ... а на теория излгежда много добре , просто и ефтино - но защо не се ползва ?
Та явно вътре е най добре да е вакум, но това няма как да го постигна . та засега се спирам на епоксидна смола или спирт. Какви ще са последствията ????

Но пък и досега не съм виждал лампа която да е пълна със спирт примерно или със силикон или нещо такова ... а на теория излгежда много добре , просто и ефтино - но защо не се ползва ?
Та явно вътре е най добре да е вакум, но това няма как да го постигна . та засега се спирам на епоксидна смола или спирт. Какви ще са последствията ????
Винтчо
- специалист
Виждал съм трансформаторно масло, което е бистро като вода, но нямам представа, откъде може да се набави. Може би ще се намери някаква друга подходяща смазка.
Все пак мисля, че си струва да пробваш със силикон за аквариуми- след като те не текат, защо ще ти тече тръбата? Кабелът нали няма оголени краища, че да влиза вода през него?
Все пак мисля, че си струва да пробваш със силикон за аквариуми- след като те не текат, защо ще ти тече тръбата? Кабелът нали няма оголени краища, че да влиза вода през него?
Тани
- модератор
Винтчо написа:Виждал съм трансформаторно масло, което е бистро като вода, но нямам представа, откъде може да се набави. Може би ще се намери някаква друга подходяща смазка.За съжаление това , че някъде не тече , не означава , че от там не могат да преминат водни пари!
NeoBoss
- специалист
не ме разбрахте. Вече направих една напълно затворена такава лампа , седя на близо метър дълбочина и съм я гледал дали няма да изпусне мехурче... ама след зимата като я извадох цялата е на капки. предполагам това е само от конденза. Та не ми се иска всеки сезон да правя нови лампи. Алтернативните течности на това масло са спирт и олио
или както предложи колегата смола. Та със сигърност ще съм решил следващата да я пълня но още немога да реща с какво 

Тема "Подводно осветление (направи си сам)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература