Тани написа:Тани, това го мислех да го направя. Но вече съм с цифрови приемници на кабеларката. Тия снежинка могат да да се появят при аналоговата, главно от смущения и наистина промяна на съпротивлението на проводниците. Иначе взех екранирани кабели, доколко са незнам.me_against написа:Аз така направавиш вкъщи, защото мразя висящи кабели. Всички кабели за LAN и кабелната са вкопани в мазилката, заедно със самия сплитер и снадката за LAN-а. Накрайниците ги увиваш с изолирбан и пристягаш, сплитерът го омотаваш плътно в найлон. Гледай поне 3-4 см да е вкопан на дълбочина. Поне при мен не оказа влияние на качеството на сигнала. Това много зависи и от силата на самия сигнал от кабеларката. Сага съм с цифриви приемници и картината е идеална.А ако се беше сетил да вкараш и едно гофре , цена нямаше да имаш! Не знам по каква причина , но коаксиалните кабели променят свойствата си и някои програми започват да стават на снежинки (явно затихва на определени честоти) Тогава е необходима смяна на кабела, Какво ще направиш тогава? Пък и не се знае след някоя година какви оптични кабели ще се налага да прекарваме !
Inch HIgh написа:Тази дигитална /няма да правя реклама/ ТВ работи така: една чиния, четворен конвертор /за сега, предполагам/, четири кабела до четири приемника /декодера/.Johny написа:Като начало да кажеш от къде ти идва сигнала /сателитен приемник или местен кабелен оператор/.В момента от никъде.
![]()
Въпроса е, че се опитвам да предвидя всички възможни варианти докато съм разкопал стените.
Знам, че:
Виваком - сателитна чиния, коаксиален кабел към декодиращо устройство
Булсатком - сателитна чиния, коаксиален кабел към декодиращо устройство
при другите цифрови ТВ предполагам е същото, нужен е декодер с карта към всеки телевизор
Кабеларките, пускат един кабел и към него мога да вържа няколко телевизора, съответно със сплитери, но колегата пише, че има затихване на сигнала.
Мислех, че в самия сплитер има нещо като усилвател, а не е само разклонител на кабела...
Скоро ако не се лъжа, имаше промоция на някоя дигитална ТВ за 4 телевизора, едва ли пускат отделна чиния и кабел до всяка стая, някак трябва да се разделя сигнала.