fikata написа:Силовите контакти на контактора какво включват ?Що за въпрос

fikata написа:Силовите контакти на контактора какво включват ?Що за въпрос
hladnia написа:Щото ми се струва, че тук намотките получават захранване от помощните контакти на оперативната веригаfikata написа:Силовите контакти на контактора какво включват ?Що за въпроской то е електричар му е ясно а останалите викат ел.техник
Trifun написа:@hladnia, Ако нормално затворения изключи преди да е включил другия, контактора не би могъл да се задейства. Т.е. схемата е критична по отношение на прелитане на контактите.Опа тук започват дълбоки теоретични главоблъсканици.
Trifun написа:Моето решение е това и работи вече доста години безпроблемно. При натискане на пуска се чува бързо последователно включване на двата контактора - пусковия и работния. При махане на пръста от пуска пусковия контактор К1 изключва а работния К2 остава включен. Центробежния изключвател си е вързан в схемата и изключва и той, така че няма опасност ако на някой му залепне пръста за пускаmaistor-sm написа:Колега mirk можеш ли да пуснеш схемата на свързване на двата контактора и бутоните.На много хора ще свърши работа тази схема.Дааам, и на мен ми е интересно при един "комплект" пуск-стоп и два контактора, как така единият контактор отпуска, а другият остава задейсван при отпускане на бутон "пуск"
Прикачен файл
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: