Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvventsi - специалист
marian1 написа:
Извинявам се на автора, но моля помогнете и на мен :? имам едно ресивърче ямаха, но много му е трудно с стайната антена.Когато се движа - и се получават шумове, а толкова обичам радио - ако има значение - живея на 1 етаж
направи си външна антена!
marian1 - майстор
е това искам, ама как? или ако пък не е скъпа и обемиста бих си и купил - някой да помогне със сламка?
vvventsi - специалист
ами с един коаксиален кабел го опъни от ресийвърът ти до покрива на активното жило на кабела вържи един дълъг проводник за антена и си готов!
valat111 - специалист
Изгони стайната антена навън, свързана с ВЧ кабел и купона е у вас.
marian1 - майстор
Първо искам да благодаря на отговорилите, но много моля обяснете като за малко дете, така да се каже - тук всички термини са ми непознати - освен коаксиалният кабел - моля помогнете! Пробвах да закача антена от радио-такси от тези магнитните - нищо не се получи, нещо май аз греша...
vvventsi - специалист
аз моя ресиивър съм го свързал към антената на телевизора със един сплитер,ако искаш направи така ,или опъни коаксиалния кабел до покрива вържи един проводник на активното жило на коаксиалния кабел и си готов, при мен буксата за антената на ресийвърът ми е мъжка за разлика от телевизорите дето е женска затова на коаксиалния кабел съм му сложил женска букса,не знам твоя как е
valat111 - специалист
marian1 написа:
Първо искам да благодаря на отговорилите, но много моля обяснете като за малко дете, така да се каже - тук всички термини са ми непознати - освен коаксиалният кабел - моля помогнете! Пробвах да закача антена от радио-такси от тези магнитните - нищо не се получи, нещо май аз греша...
Такаааа, честотите, които ползват таксиметровите фирми са между 46-49 MHZ...UKW радиоприемането е между 91-110 MHZ....подобното е, че едните и другите са UKW..."ония магнитните антени" някога ги ползваше първия мобилен оператор "МОБИФОН" на честота 450 MHz и със слабо покритие/първите ми клиенти бяха новобогаташи и мутри 1994-95/. П.С...за 2 часа съм си изкарвл пари колкото цялата заплата....
marian1 - майстор
Тук съвета от по горе - към колегата който е, важи ли и за мен - 0.5м2 жица дълга 1 метър? - и още нещо, кое е по добре - да си купя многожилна или от някой мостов кабел да взема, или примерно от бобина ( с лак) - и точно ли 0.5м2 трябва да е, че на едно място, като че ли видях алуминиев кабел ама е към 4м2 или 6м2, още веднъж се извинявам за смотаните въпроси, но тук това - антените - е много странна материя за мен!
П.С. не искам да ми е към кабеларката ....
какво е ВЧ кабел?
Последна промяна от marian1 на вт юли 05, 2011 9:30 am, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Става всякакъв проводник, може да пробваш с различни дължини и разположение.
Едно време използвах за антена даже и металния и корниз на пердетата.
marian1 - майстор
Добре, значи от това което чета, взимам си един коаксиален кабел - с букса от ресивъра до мястото за антената, там слагам към 1 м оголена жица и пробвам - правилно ли разбрах, и още един въпрос - има ли значение разположението - както при ТВ трябва ли да гледа антената примерно посока Центъра, за по добър сигнал? - защото това ми е неудобният край - трябва да прекарам доста по дълга жица до прозореца - но пък което не е проблем, стига да е необходимо....
и още нещо да питам - кое е по доброто в случая - имам наличен коаксиален кабел от едно време - чисто нов - български,който ще ми стигне до прозореца -на кабела и сърцевината и оплетката е медна, или да си купя от тези новите - по магазините гледам вътре има и фолио и оплетката и сърцевината е някаква бяла -подчертавам, не се скъпя за кабела,искам да ми е добър сигнала и без смущения....

Тема "По мощна антена за радио - КАК ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: