• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil - специалист
"""Ако става въпрос за лампа в помещението, тогава най-добре и лесно е с някакъв изключвател, който вратата натиска в затворено положение"""
Ако се прибереш вечер с багажник с покупки ще държиш вратата отворена докато разтовариш ли
velsi - Почетен майстор
А може би ще разтоварваш през затворена врата? Не разбрах какво точно имаш предвид.
evil - специалист
моя е и с малка врата защото е част от първия етаж , но както казва един колега
"В крайна сметка се дават предложения без да я ясно какво е заданието." :-D
velsi - Почетен майстор
Именно това имах предвид. Не знаем къде е лампата. Едно е да иска като отвори да светва, за да не се спъва вътре в тъмното докато напипа ключа и съвсем друго, ако става дума за лампа отвън над вратата.
bgtok - специалист
Моя гараж съм го направил с девятор и от единия ключ
съм пуснал извод за краен изключвател на ролетката.
Така, че ако ми се наложи да ползвам осветление
при затворена ролетка просто щракам другия ключ.
Просто и лесно.
С датчик също става, но ако се застоиш по дълго време,
трябва да ръкомахаш като гламав ... :lol:

Прикачен файл

gar.JPG
gar.JPG (21.27 KиБ) Видяна 4432 пъти
fikata - майстор
Моята врата не е ролетна а панелна тип"летящо крило" Командва се дистанционно,като при задействане автоматично светва лампа за осветление монтирана на ел.двигателя на задвижването й.Загасва с малко закъснение след затваряне на вратата.
Основното осветление в гаража е с девИАторни ключове и го ползвам,когато прехвърлям крадената нафта при затворена гаражна врата.
Така,че Dzver изясни за себе си както точно ти трябва,работно осветление,проходно само при отворена врата или и двете...Ще получиш много идеи.Само пари не искай :-D
  • 1
  • 2

Тема "Инсталация в гараж ? Въпрос за фотоклетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: