Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Съдът трябва да е херметично затворен. Аз съм му монтирал бурзи връзки за въздух , но става и с вентил за гума . Разтвора за пръскане не се пълни до горе , а отгоре остава въздух. Помпи се с компресорчето няколко атмосфери и откачваш маркуча на въздуха и си дърпаш съда , който е на колела където е необходимо да пръскаш . На баща ми му бях закачил от тези спиралните маркучи за въздух плюс около 10 м. прав маркуч , защото този спиралния е малко неудобен за пръскане , че постоянно те дърпа. Така почти не му се налагаше да мести бутилката след като я напълни с маркуча стигаше почти навсякъде та дори компресорчето можеше да е постоянно свързано. Малко абстрактно звучи без снимки , но дано си успял да си представиш какво имам предвид!
Тани - модератор
:2thumbs: почти същото. Добра идея за кега. Доста по-добре изглежда , по- лек е и се отваря по-лесно. Забравих да спомена , че на бутилката се заварява 1 1/2 тръба или направо муфа , от през която се сипва разтвора и се затапва когато се пръска. При кега става по-лесно всичко! . За по-удобно обаче се ползва оригиналната ръкохватка на пръскачаката за да може да се спира пръскането. И наистина е доста икономично - препарата става на мъгла от високото налягане.
c5pro - специалист
Защо не пробваш това:
http://www.topshop.bg/?csu=ts-paint-zoo ... 3wodm2qF4g
Това чудо на техниката за боядисване не става,но за пръскане на лозе е направо перфектно.Има подобни варианти в метро по 30-40 лева.
Mapek - специалист
Преди 10 - 15 години се бяха появили едни руски, които се помпаха с ръчна автомобилна попа. Аз почти веднага след придобиването й започнах да я помпя с компресорче на 12V. Бях много доволен. Непреодолим недостатък се оказа факта, че много бързо ряждясва. Мисля, че всеки с известна амбиция може да направи някакъв подходящ лек, неръждясващ балон, който да издържа до 3 атм. налягане /онази работеше при 2 - 2,5/.
romanpm - майстор
MamaMy написа:
Пръскачка с кег от Кола
Ето това е =D> кега е удобен , лек и здрав само капака го нямам , ще търся :?
nikel - специалист
Става и с малка бутилка със сгъстен въздух вместо компресор.
PCL82 - майстор
И аз имам план за електрическа пръскачка. Моята пръскачка е руска, като машина за боядисване. Просто един цилиндричен съд 6л, цилиндър с бутало с клапан, манометър до 6атм и клапан за изпускане на налягането. Когато машината е пълна, налягането лесно се вдига до 5атм, когато се поизпразни с доста зор се напомпват 2-3атм. За нормално пръскане при мен са нужни мин 1-2атм.

Идеята ми е следната: взима се компресоче за помпане на автомобилни гуми 12В и акумулатор 12В 7АН. Буталото на пръскачката се сваля и в отворът му се стяга автомобилен вентил от стара вътрешна гума (те имат гъбовидна глава и гайки, вентилите на вътрешните гуми за мотопед Балкан на ТПК К. Русинов Пазарджик са такива).

Поне при мен дупката за буталото е таман, като за вентила, ако няма подходяща дупка, вентилът може да се сложи на капачката. Трябва да се съобразят къде са възвратните клапи на машината.

Понеже моята машина не е за гръб, а прост съд, смятам всичко да се закрепи на рамката от стар планинарски самар (тези с алуминиева рамка от Момчилград).

Всичко би следвало да тежи:
2кг машина +6кг вода+3кг акумулатор+1кг компресор+1кг самар=13-15кг пълна до 7-9кг празна.
Тани - модератор
И една пръскачка ще я пръскаш цял ден :oops: Дебита на тези компресорчета е малък!
kuger - майстор
Прикачен файл:
im_107_GD-MD15D.jpg
im_107_GD-MD15D.jpg (9.26 KиБ) Видяна 7847 пъти

Видях в един сайт това, но за жалост не и показват карантиите.А цената ....
Акумулаторна, със зареждащ модул, но нали сме "Направи сам"?

Тема "Електромеханична пръскачка за лозе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: