Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valat111 - специалист
Тани написа:
Валат , пусни снимка на захванати кабели в бетон с този такер , че ми стана интересно!

В зората на кабелната телевизия правеха монтажа с топъл силикон дори от външната страна на блоковете , но след година се отказаха . Така че за вътрешна употреба за лично ползване смятам , че ще стане!
С оня такер в гол бетон не става /за това има друга техника и други консумативи/. Всички панелни блокове са измазани отвън и отвътре и всички монтажници от кабеларките и нета коват кабелите с подобни такери. А здравината на закрепване на кабелите по тухли и дървена дограма е невероятна....П.С. а за питащия това едва ли ще е вариант/ освен ако няма близък с такъв такер/. Цената, на която е закупен миналата година е 108 лв, а в случая се търси нискобюджетно решение. Бих му препоръчал дюбелопашки/ това е съчетание между дюбели и свински опашки/, естествено, че ще трябва и перфоратор.
mitko_rupite - специалист
за бетон требва с "ПУШКА"

Изображение
Изображение

"ковеш" Скобите и после кабелите
Изображение
Изображение
255388 - специалист
Има ли някакви дюбели или нещо от тоя род за захващане на кабел в бетон? Искам да си хвана интернет кабела по фасадата, че от доста време съм го оставил да виси.
paralesa - специалист
255388 написа:
Има ли някакви дюбели или нещо от тоя род за захващане на кабел в бетон? Искам да си хвана интернет кабела по фасадата, че от доста време съм го оставил да виси.
има различни видове
http://www.elektrocomplex.eu/prod.php?id=82
http://www.tregaltd.com/products.aspx?id=512
от втория линк съм ползвал предпоследните...правиш отвор с перфоратор,набиваш с чука и захващаш кабела със стяжка(свинска опашка) Но най-удачен ми се вижда от втория линк първия вариант .
255388 - специалист
Точно това ми трябва. Ще проверя на кои от тези ще попадна по железариите. Мерси за насоката! :wink:
vk - специалист
Колеги, голямата тема "Кабелни връзки", която е забита отгоре в списъка, са третирани такива въпроси - по задържанвто на кабели и съответни приспособления, ама явно на никой не му се чете.
rettere - специалист
vk написа:
Колеги, голямата тема "Кабелни връзки", която е забита отгоре в списъка, са третирани такива въпроси - по задържанвто на кабели и съответни приспособления, ама явно на никой не му се чете.
Ами съвсем нормално е да не се търси в "голямата тема" - заглавието и с нищо не подсказва, че в нея пише за такива инструменти.Ти като си го чел там просто дай точен линк на човека и му помогни, айде да четем целия форум и тогава да пускаме тема ...моля ти се...

П.С. нищо лично, просто има неща в темите, които не са за там
gecata82 - специалист
paralesa написа:
255388 написа:
има различни видове
http://www.elektrocomplex.eu/prod.php?id=82
http://www.tregaltd.com/products.aspx?id=512
от втория линк съм ползвал предпоследните...правиш отвор с перфоратор,набиваш с чука и захващаш кабела със стяжка(свинска опашка) Но най-удачен ми се вижда от втория линк първия вариант .

Търси от първия вид едни червени има на Видира, струват стотинки и вършат перфектна работа. Аз лично с такива правя цялата инсталация, било то слаботокова или силнотокова.
hidrazin - майстор
Аз лично предпочитам тези:
ДЮБЕЛ СЪС СВИНСКА ОПАШКА
Моите само дето са черни на цвят.При тях хубавото е че свинската опашка има бутонче за откопчаване - винаги можеш да прихванеш някой
забравен или допълнителен кабел.Преди да завърша всичко не режа опашките а ако са зад картон въобще не ги режа.
svetliopi44 - Чирак...
За домашна употреба със топал силикон става бързо и хубаво, но пръчките силкион ги вдигнаха много.

Тема "Инструменти за захващане на кабели?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: