Много филми гледате, по скоро ще се прекъсне нулата в твоето табло от немарливи връзки отколкото в главното на входа. Замислял ли се колко квадрата е захранващия кабел и с какви яки болтове е захванат за автомата с гаечен ключ. При теб е 6 или 10кв стегнати с отвертка в най добрия случай, а може и да са усукани на един куп всички нули  

kam34 написа:Много филми гледате, по скоро ще се прекъсне нулата в твоето табло от немарливи връзки отколкото в главното на входа. Замислял ли се колко квадрата е захранващия кабел и с какви яки болтове е захванат за автомата с гаечен ключ. При теб е 6 или 10кв стегнати с отвертка в най добрия случай, а може и да са усукани на един куп всички нулиВъпроса, кой е гледал повече филми е малко спорен. На автомат А2,Iн 250А, досега не съм виждал четвърти полюс за нулата, ама нейсе.... Нулевото жило на захранващия кабел беше вързано със зачукана медна кабелна обувка /да обяснявам ли какво е кабелна обувка?/, съответно с болт и гайка към нулевата шина на Главно табло във входа! Точно там беше прекъсването. Напрежението в нас варираше от160 до 311V. Последиците няма да ги казвам, всеки се сеща, аз успях да изключа главния в апартамента навреме.
ПП: при мен са вързани нулите на медна шинка, поставена от мен, и всяко жило е с отделни болт и гайка.
Така че, приятелю, прегледай дебелите книги! И без лоши чувства!