lubomirlz написа:valentino76bs написа:A за обсадата сме под, и то голяма и с много големи поражения.Просто бях изумен от невероятните умения на братята....Купувайте още един дросел и пускайте останалите линии.
![]()
![]()
Прикачен файл:
компенсатор.jpglubomirlz написа:valentino76bs написа:A за обсадата сме под, и то голяма и с много големи поражения.Просто бях изумен от невероятните умения на братята....Купувайте още един дросел и пускайте останалите линии.
![]()
![]()
lov написа:Търси помощ от приятел сканирай и фактура ако маже макар че за да разбере човек какво точно отразяват ти трябват няколко висши образованияКолега, бъркаш понятията реактивна енергия е общо наименование на капацитивна и индуктивна!!! Използвай думата индуктивна ,ще объркаш някой друг,ще си помисли че капацитивната не е реактивна!!!И отделно снимки и най вече на уреда мерене за косинуса.
Щото никак не се връзват нещата. На мен практиката ли ми е доста повече от четвърт век КИП и А и все компенсираме реактивна енергия и никъде не съм и чувал някой да се бори с обратното. Даже вече се замислям дали съм у ред и никъде не мога да се сетя къде се е налагало да се прави обратното. Дано някой колега сподели не е срамно на дърти година да се ограмотя малко по темата. Къде при кои предприятия се е налагало да се компенсира капацитивна щото си я имат в излишък.
vvventsi написа: Колега, бъркаш понятията реактивна енергия е общо наименование на капацитивна и индуктивна!!! Използвай думата индуктивна ,ще объркаш някой друг,ще си помисли че капацитивната не е реактивна!!!Да прав си че някой може да се обърка грешката е моя. Ще го имам в предвид но предполагам че ако е колега ще разбере за какво иде реч. Редактирам си поста.
lov написа:Ма..ка му множко са. Остава и да кажеш какъв траф сте оставили да работи. Така вече нещата поне на грубо могат да се пресметнат. И да не се окаже че давате пари на халост.В смисъл как така какъв траф ,мощността ли имаш предвид.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: