Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Minkov - специалист
valentino76bs написа:
....Има,има....:).....кутиите на осветлението не винаги са на същата страна на панела на който е ключа.
valentino76bs е прав. Провери за разклонителна кутия в кухнята, до вратата към коридора, на стената до съседната стая. Не е на високо - 15-20 см. от пода. Чукай с дръжката на отверката по стената и ще я откриеш, въпреки, че понякога върху капачката има доста гипс.
И да уточним отново: за панелка говорим, нали? Въпреки, че в някои панелки тази кутия липсва - зависи кой е производителят и по кое време е правена панелката.
svetlyon написа:
... Под ключа има един контакт освен да се копне едно каналче и да се пусне фаза до ключа, който ще подава към крушката? ...
Какво би станало, ако се случи друг да ремонтира тази лампа след време и разчита само на това, че като свали предпазителя за осветлението, ключът ще остане без напрежение?
Идеята е лесна за реализиране, но не е съвсем безопасна.
vvventsi - специалист
вътре в конзолната кутия ако има четири кабела ,два входящи и два изходящи значи няма кутия, у дома е така,фазата и нулата минават през конзолната кутия и заминават към лампата, фазовия е прекъснат и е прекаран през ключа а нулата минава транзит през конзолата
bojkob - специалист
Здравейте,

Имам следния проблем и бих искал да Ви помоля за малко помощ.
Та проблема е следния:

Сутринта светнах лампата в банята и крушката изгоря. В последствие се оказва, че никъде в апартамента няма осветление.
Проверих предпазителя всичко е наред (влиза и излиза ток)
Проверих с фазомер на ключа на банята и една от стайте - ток не стига
Цялото осветление е на един предпазител!

Дайте съвет какво да направя!

Благодаря предварително!
totio1973 - специалист
Пробвай да подадеш ток от друг предпазител,но първо отстрани изгорялата крушка
bojkob - специалист
Крушката я махнах още сутринта.

Какво имаш в предвид да дам ток от друг предпазител.
Към сегащният предпазител влиза и излиза напрежение (когато го изключа няма изходно напрежение)
fox_vt - майстор
bojkob написа:
Крушката я махнах още сутринта.

Какво имаш в предвид да дам ток от друг предпазител.
Към сегащният предпазител влиза и излиза напрежение (когато го изключа няма изходно напрежение)
Ако от предпазителя излиза само един кабел значи трябва да търсиш някъде разклонителна кутия там ти е проблема,ама как ще я намериш вече незнам.
bojkob - специалист
лошото е че няма разклонителни кутий в мойта панелка,а кабелите вървят в замазката.

А от една изгоряла крушка да се прекъсне кабела странно ми се струва ;(
fikata - майстор
Попитай деликатно съседа ти отгоре дали нещо е правил през това време по неговия под.
Цитат от този форум по друга тема:
Относно токовия кръг за осветлението знам, че кабелите към висящите осветителни тела на таваните се качват върху плочата на горния апартамент и така вървят под замазката на плочата докато стигнат до отвора на тавана, през който се спускат отново надолу.
Поради това се случва когато комшията отгоре си прави ремонт на пода, да пострада осветлението.
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=31739
bojkob - специалист
Това попринцип го знам, но не съм чул да майстори нещо пък и това стана рано сутринта към 7ч., а допреди това нямаше проблеми. Ако е ремонтирал нещо все аз или жената щяхме да чуем :)
totio1973 - специалист
Едно бързо решение да не стоиш на тъмно тази вечер е да пуснеш фаза от най близкия контакт във който и да е ключ на осветлението

Тема "Проблем с осветление. Не идва фаза до ключа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: