Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
angel_ov - специалист
Дръпни сондата на терморелето малко надолу.
jamezon - специалист
DMN написа:
Колко литра е бойлера? Дай някакъв линк към това чудо да го видим.
Това е - http://eldominvest.com/bg/product/301.html
80 литра е,това забравих да напиша.На картинката,стрелката на термометъра е на доста по-загрят бойлер...
DMN написа:
Анодният тестер обикновено го дават да показва "по-реално" при загрята вода.
Вярно! Тази сутрин на загрята вода отново е почти до края на зеленото.
angel_ov написа:
Дръпни сондата на терморелето малко надолу.

Много добра идея,мерси :prayer:
solar_entusiast - специалист
Друг фактор е и температурата на студената вода. При тези температури в момента е възможно най ниската.
Ако топлата вода тече постоянно през това време, то си е напълно допустимо да изкара толкова.
А на стрелката на указателя не и вярвайте толкова, че зависи как е монтиран в завода и при по-лош контакт с казана ще показва по-ниска температура.
jamezon - специалист
Да,ама нали топлата вода не се меси сьс студената,а 80 литра 60 градусова вода толкова бьрзо ли свьршва?Стария бойлер беше на 25 години с не знам колко варовик и пак издьржаше повече,пак 80литров,като сложим и варовика сигурно е бил 60л...
DMN - майстор
Малко реални данни. Направих снимка на показанието на "термометъра" на бойлера ми(на същия производител), и снимка на инфрачервен термометър измерващ топлата вода източена от същия бойлер. Не мога да ти дам данни за положението на терморегулатора(като твоя), защото моя бойлер е с електронно управление(малко боклук си пада) и е настроен на 50 градуса.
Прикачен файл:
P1130380.jpg
P1130380.jpg (35.49 KиБ) Видяна 2336 пъти
Прикачен файл:
P1130383.jpg
P1130383.jpg (64.52 KиБ) Видяна 2336 пъти
solar_entusiast написа:
А на стрелката на указателя не и вярвайте толкова, че зависи как е монтиран в завода и при по-лош контакт с казана ще показва по-ниска температура
Така е, то и затова си няма градуси на тези, не че на другите дето има може да им се разчита толкова.

А иначе за бързото свършване на топлата вода може да влияят няколко фактора, за които се сещам:
- литрите на бойлера
- до колко градуса е загрята водата и в какво съотношение се смесва със студена вода, за да се получи желаната температура на водата за ползване
- количеството изразходвана вода например при къпане. Тук от значение е и самата душ-слушалка, има някои, които са доста икономични и разпръскват водата нормално с по-малък дебит, има обаче други, които изразходват два-три пъти повече вода за да направят що годе нормално разпръскване. Височината на душ-слушалката също оказва влияние, ако е вдигната много високо, водата изстива по пътя си до тялото и така ти се струва по-студена, и имаш нужда от повече загряване на водата.
Може да си направиш проверка(груба) - знаеш литрите на бойлера, засечи по водомера(ако имаш достъп) колко литра се изразходват при къпъне, при миене на косата на жена ти(гледай да не разбере какво правиш :-D ) и т.н. :)
jamezon - специалист
DMN написа:
колко литра се изразходват при къпъне, при миене на косата на жена ти(гледай не разбере какво правиш :-D ) и т.н. :)

XAXAXA добре,ще проверя,водомера е в банята.И аз мисля да източа малко вода и да премеря сьс сондата на мултицета,д/г е вярна +- 1-2 градуса не са от значение,ако има разлика между терморелето и мултицета ще си играя сьс сондата на релето,както каза angel_ov.А това за смесването на водата,да,сега се замислих,че като е ледена,каквото е времето вмомента,ще трябва повече топла вода.Именно при смесването от смесителя,а не от това в бойлера...
angel_ov - специалист
Минал съм през този филм, дърпай сондата!
jamezon - специалист
angel_ov написа:
Минал съм през този филм, дърпай сондата!
Да,ама трябва да се види колко,че да не заври водата :-D
solar_entusiast - специалист
Пробвайте това със сондата, но преди това пробвайте да загрее бойлера на максимум и измерете температурата на водата на изход от бойлера.
Иначе имайте впредвид, че студената и топлата вода се смесват и в бойлера, и в смесителя.
Има и вариант в завода да не са сложили или да не е монтирано правилно устройството пречещо на бързото смесване на студената и топлата вода в самия бойлер.
Последна промяна от solar_entusiast на ср яну 20, 2016 1:41 pm, променено общо 1 път.
DMN - майстор
Измери си първо температурата на водата при крайно положение на терморегулатора(както казваш, че е при теб в момента). Смъкването на сондата, а понякога и самото разбутване(щото зависи как се е наместила в тръбичката) може да помогне за повишаване на температурата. Абе не е сметнато(направено) както трябва нещо(неща) в някои модели от тези бойлери на този производител...аз също имах проблем с моя(с електронното управление), даже ме свързаха директно със завода, говорих там с някой си...разбрах, че няма смисъл и начин да ги убедя в нещо(не знам дали ги правят още тия бойлери като моя или се убедиха сами) и взех нещата в мои ръце, пооправих(попреправих, побългарих) туй-онуй и засега 6-та година все още държи, иначе отдавна електронното му управление да беше се опекло(с риск от пожар даже), та всичко може да се очаква от бойлерите(и не само техните)...
Последна промяна от DMN на ср яну 20, 2016 1:49 pm, променено общо 1 път.

Тема "Бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: