• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Fender_str - специалист
vvventsi написа:
имали са предвид друго сигурно че тонколоните са 4 ом a усилвателя е 8 ом,
ИМПЕДАНС: 4 ohms / 8ohms това от характеристиките на усилвателя, и смятайте щом говорят такива глупости, какви консултанти са...
DMN - майстор
Според мен консултанта е имал предвид това, че тонколоните са в отдел автомобилно озвучаване, а там се работи обикновено с 12V(това поне знае), което няма връзка обаче с връзването им към този усилвател, който работи с 220V. Човека явно е обучен за хранителна верига магазини, но е нямало свободно място там и са го прехвърлили в Технополис :lol:
Няма проблем да ги свържеш, но по принцип е по-добре да ги вземеш с малко по-голяма мощност. Както са ти казали по-горе - може да се получат изкривявания или да сработва защитата. Веднъж бях свързал 60 ватови(8 ома) тонколони към 100 ватов усилвател. При по-високо ниво на усилване защитата на усилвателя сработваше, с тонколони над 100вата(8 ома) и усилване до край защитата не сработваше, което води до извода, че говорителите с по-малка мощност претоварват стъпалото и може самите те да се повредят, както и усилвателя :)
valqk - специалист
moimoimoi написа:
има и говорители за свободен обем-т.е. не им трябва кутия ама каквото и да си говорим без кутия няма хубав бас,както ако не е достатъчно голям диаметъра на говорителя
http://www.google.bg/search?q=blautube& ... 24&bih=429
Извинявай, ама ако визираш тубите - говорителя е в обем :)
Аз поне не съм чувал за специални говорители 'без обем' от тези, които са с магнит.
За електростатичните не говорим :)
Ще ми е интересно, ако наистина има специални но, всеки говорител може да се сложи на дъска :)
ССтефанов може да обясни повече, че аз = лаик :)
sstefanov - майстор
При всички положения използването на автомобилни говорители за озвучаване в къщи е безсмислено и неоправдано.
valqk - специалист
sstefanov написа:
При всички положения използването на автомобилни говорители за озвучаване в къщи е безсмислено и неоправдано.
E, що... ако са за баня или някъде в коридора вградени, има смисъл (е, може и по-добре ама и така ще е сносно)...
Особено, ако не ти се дават куп пари за влагоустойчиви, качествени, за банята има говорители за кола с подходяща мембрана...
sstefanov - майстор
Пропуснал съм думичката "качествено".
За "сносно" става всичко.
valqk - специалист
Ееееее, то с гардероби всеки може :razz: :razz: :razz:
Айде спирам, че оспамихме темичката :)
pachosz - специалист
Щом вече ги е взел и иска с тях да си свири в къщи, що пък да не пробва.
А това за обемите - разбира се има смисъл, но аз не вярвам да мисли да ги пуска ей така голи говорители без да са вградени било то в окачен таван, или поне в някакви кутии и да очаква хубав звук.
Аз даже мисля, че вече ги е пробвал, остава да напише как свирят говорителчетата :wink:
dokobg - специалист
pachosz написа:
Щом вече ги е взел и иска с тях да си свири в къщи, що пък да не пробва.
А това за обемите - разбира се има смисъл, но аз не вярвам да мисли да ги пуска ей така голи говорители без да са вградени било то в окачен таван, или поне в някакви кутии и да очаква хубав звук.
Аз даже мисля, че вече ги е пробвал, остава да напише как свирят говорителчетата :wink:
Да, тонколоните ги пуснаха в магазина, бяха свързани към авто CD ( най - общо казано ). Бяха само 2 тонколони - стерео и свиреха доста добре. При мен ще са 4 броя свързани към въпросният усилвател в окачен таван. Надявам се да няма проблем с усилвателя наистина.
Мерси на всички които помогноха.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за тонколони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: