• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stoy@n - специалист
Да трябва да махнеш вътрешния акумулатор.
ivo_dedko - специалист
Да се включа и аз малко по темата. При мен проблема е че като сложа UPS на газовия котел (Radiant), той въобще не може да запали. Опитвах с няколко различни модели и не се получава. Запали единствено с APC online UPS, но помпата започна да шуми ужасно.
Въпроса ми е някой има ли идея какъв UPS да сложа или пък да пробвам синусуидален инвертор?
vekota - специалист
Първо благодаря на всички които писаха по темата.Ясно няма да е с акумулатор от кола.Да попитам за тези батерии които са за юпс.Ще загряват ли транзисторите? Трябва ли да се подсили охлаждането?Става въпрос за
това :

Прикачен файл

батерия  за юпс 2.jpg
батерия за юпс 2.jpg (40.54 KиБ) Видяна 5385 пъти
MamaMy - майстор
Загряването зависи не от типа на акумулатора, а от продължителността на работа. Всичко различно от оригиналния акумулатор изисква достатъчно много преработки. Ако желаеш да го преработиш ще ти трябва да му измислиш допълнителни радиатори, охлаждащ вентилатор и схема която да го включва само когато генерира. Трябва да предвидиш и потока от студен въздух да обдухва и трансформатора. Той също грее сериозно. Успех! :)
vekota - специалист
Добре ,ама поне някой да каже както моята батерия е 7ампер часа ,до колко мога да сложа примерно 17ампера ли 12 ампера ли?Да може тая помпа да работи един час поне.Не за друго ами имам два такива
юпс-а и ако не ги използвам за тая помпа за какво ли?

Привет!!!
jordanvass - майстор
Споко, не се притеснявай толкова за прегряването. Все пак този UPS е проектиран да захранва доста по-мощен консуматор. Една помпа за парно е нищожен товар за него, няма да го прегрее за 1 час. Не се занимавай с радиатори и допълнително охлаждане. Пусни го да се мъчи и го наблюдавай колко загрява. Убеден съм, че ще е допустимо. A колко време ще издържи с този акумулатор едва ли някой може да ти каже без проба. Включвай и засичай.
  • 1
  • 2

Тема "юпс ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: