• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
simbion - специалист
Колега може и да се димират лампите които си пуснал ама ме питай (имайки се за нормален :rolleyes: ) кога ще си купя лампа която трябва да я цъкна 8 пъти за 25%... Пък и може да ми харесват 32%,47%,73% или както ме кефи, за едно си прав, че има - има ама каква е ползата от тях :?
Това може би е за друга тема, като цяло @valentino76bs иска ключ който може да се управлява с дистанционно...
Абе имах една схема от преди десетина години на управление със звук (пляскане) за он/офф...
ще я потърся да я сканирам ако мислиш, че ще ти свърши работа :roll:
Bobivan - специалист
Ползвам от полските ключове!За 5 години ми горя едно предпазителче!!Верно,35 кинта ,ама си заслужава!!
vk - специалист
fikata и Bobivan - дайте повече напътствия за "тия полските" ключове с дистанционно- дайте снимка, линк към сайт, вносител и др. ?
fikata - майстор
Моят полски димер го купих преди около три години и не беше много скъп.Води се:регулатор за осветление с дистанционно управление SIMON: ръчно и дистанционно- модул тип MS13.01/12 60-500W 230V IP20
Производител:Полша, Вносител "Елмат"ООД София тел.02 832 71 71 0887 66 45 28
Монтира се лесно в конзолата на съществуващия ключ.
Силата на осветлението/обикновени,халогенни лампи/ се регулира ръчно чрез продължителност на натискане на бутона на ключа/не чрез завъртане като потециометър/, а автоматичното е чрез кое и да е ДУ дистационно управление,което ти е подръка от техниката, която имаш.
Последна промяна от fikata на пет окт 21, 2011 8:11 pm, променено общо 1 път.
valentino76bs - майстор
fikata написа:
Моят полски димер го купих преди около три години и не беше много скъп.Води се:регулатор за осветление с дистанционно управление SIMON: ръчно и дистанционно- модул тип MS13.01/12 60-500W 230V IP20
Производител:Полша, Вносител "Елмат"ООД София тел.02 832 71 71 0887 66 45 28
Монтира се лесно в конзолата на съществуващия ключ.
Силата на осветлението/обикновени,халогенни лампи/ се извършва ръчно чрез продължителност на натискане на бутона/не чрез завъртане като потециометър/, а автоматичното чрез кое и да е ДУ дистационно управление,което ти е подръка от техниката, която имаш.
Включваш телевизора...лампата изгасва :lol:
jordanvass - майстор
valentino76bs написа:
Включваш телевизора...лампата изгасва :lol:
Не реагира на кратки команди. Моят иска да задържиш натиснат бутон за повече от 3 секунди, димерът изпифква и минава в режим на дистанционно управление. Тогава вече реагира и на единични команди, докато спреш да му святкаш за по-продължително време, след което пак те известява, че е изключен от дистанционното и не реагира на кратки команди. За управление използвам пък бутон, на който телевизорът не реагира и почти няма конфликти. Хитро са го измислили.
MamaMy - майстор
И аз съм с полски и съм много доволен. При един приятел има подобен обаче е ужас да ползваш каквото и да било дистанционно в тях. По никакъв начин не си известен кога димера приема команди и кога не. Докато му схвана логиката една седмица си пусках телевизора от неговия си бутон за да не объркам осветлението. :-D
simbion - специалист
Абе кофти се получава с отразените вълни, или пък като са в една посока ключа и тв-то :?
Относно продължителни команди - пробвай бързо да си сменяш каналите или да усилваш или намаляваш звука :razz:
Хубави са ключовете имат си плюсове и минуси както всяко нещо.
Успех :)
ins1der - напреднал
Аз ползвам това цък , на радио вълни е и няма проблем с дистанционните с инфра ред, но му е нужна фаза и нула за захранване. Има го и във вариант с 4-ри изхода.
  • 1
  • 2

Тема "Oсветление." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: