Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
root666 - специалист
И аз забелязах при центрофогиране едно високочестотно свирене, поне не тресе и не вибрира. При нормално въртене на прането как е, чуваш ли мотора и?
Chefo77 - майстор
root666 написа:
Брум няма, от записа е. Тънкото стържене ме притеснява, не ми се вижда нормално, то на майка ми Перла 05 е по-тиха. Освен четкови мотори, има ли и други, до 7 дена имам право да я сменя, чудя се за един Електролукс.
Що пък точно с Електролукс? АЕГ нямат ли хубави модели?
root666 - специалист
АЕГ и Електролукс от няколко години са едно и също, пък и мястото е за слим пералня с 40 см дълбочина...
Chefo77 - майстор
Не са едно и също, ако и AEG да е собственост na Electrolux, са по-напред като техника.
Те дано да оправят тази :(
lecki - специалист
Root666, шумът е малко по силен от нормално за асинхронен регулиран двигател,
смяна на лагерите на ел.мотора можеби ще намали този шум.
root666 - специалист
Каква смяна, пералнята е на 2 дена, ако не е нормално, да ходя да я връщам направо...
Ivo_Dinkov - специалист
Определено се обади за рекламация.
fox_vt - майстор
root666 написа:
Каква смяна, пералнята е на 2 дена, ако не е нормално, да ходя да я връщам направо...
Май май но я кажи колко пране си сложил в килограми да не си я претоварил,че има някои котурници дето на повече пране и звучат горе долу така.Пробвай с по малко пране и виж дали ще ги има тея двата звука.Навремето стария Тамат издаваше такъв звук мотора докато накрая изгоря,и след като сменихме с друг от моргата не можах да повярвам че тая пералня почти мой набор може да не се чува като върти.
lecki - специалист
И моята издава такъв шум, но по-слабо и е така от нова вече 7 години.
Пусковият кондензатор да не е с по-малък капацитет (дефектен).
baretata_7_62 - специалист
Абе тия новите двигатели който се слагат в пераните така си вият, едни по слаби други по силно. Просто са високо оборотни, на мойто CANDY на двигателия на стикера пише до 16 000 оборота, явно са при максималната центрофуга. Промени ли са предавателното отношение и са качили честота. Центрофугата я пуска стъпално, на 4-5 стъпки до достигане на максимума. За първи път като я пуснах, мислех че ше излети, звучеше като реактивен двигател Ролс Роис :) 5-6 години по късно от високо обортните центрофуги, здаде багажа лагер на барабана. И сега не вие само двигателя ами и лагера, лятото я чувах на двора. Препоръка от НЕ специалист, по възможност не използвайте максималните цетрофуги, само в крайни случай. За по добро здраве на пералните машини а и на вашите дрехи :)

Тема "Шумна пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: