Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Dzver - специалист
взимай 35 алумин.. не ти трябва повече..
слагай го подземята.. нито тръби нито нищо ти трябва.. хвърли само една лента..
hunter - напреднал
здравейте предложете ми какво сечение ми трябва за 160 киловата мощност и за 95 киловата алуминиев кабел . Благодаря ви предварително
kam34 - специалист
Златното сечение е да си намериш електротехник. Ще ти излезне много по евтино отколкото ако объркаш нещо при тези мощности достойни за малък цех.
Ники274 - специалист
Щом ще опъваш кабел за такава мощност предполагам наблизо има траф или касета.Въпреки,че мен ме съмнява с касетата да изкараш тези мощности.Остава трафопоста .А за достъп до трафа ти трябва местното енерго,които едва ли ще се навият някой самозванец да пипа в трафа им.Предполагам може да се получи работата с някоя фирма, която работи с местното енерго,се прави наряд,минимум колко човека могат да влязат,съответно кой с каква група трябва да е и т.н. и т.н.Но това важи в случай ,че електромера е вътре в трафа.Че си мисля и другия вариант,никой няма те пита какъв кабел смяташ да слагаш,защото ако електромера е до границите на имота, те ще си слагат кабела,съответно всичко си е тяхно до меренето.Ако те устройва разпределителното табло да е там ще ти е по лесно и евтино.
Но за сега само гадая за какво иде реч,тъй че ти си знаеш най-добре ;)

Пп малко объркано ти поднасям инфото,ама такъв е и въпроса ;)))))
hunter - напреднал
всички процедури ги знам кое как трябва да стане просто искам електромерите и двата са на трафопоста и искам да сменя двата кабела които идват до сградата защото са стари и маслени затова ме интересува сечението какво трябва да бъде
kam34 - специалист
По-добре ще е електромерите да са възможно по близо до сградата, така няма да плащаш загубите в кабела.
hunter - напреднал
да знам но няма как да ги изместят до сградата, дължината им е 200 метра кабелите защото на времето са пуснати два кабела с две партиди и електромерите са ги сложили на трафопоста
Ники274 - специалист
Най добре питай отговорника на района на местното енерго какви кабели да сложиш.Защото той накрая ще реши става ли-не става ли.
Виждал съм проект на еонците изпълняван в трафопост от друга фирма,но явно тоя от еон ,който е правил проекта ич го е нямало в тази област,щото накрая отговорника на района каза ,аз това няма да го приема и си беше прав човека.След седмица смениха всичко и стана на неговата ..... та пак си свери процедурите дето ги знаеш ;)
hunter - напреднал
аз съм говорел със отговорника на района но просто ми трябва сечението на кабелите какво да бъде
Ники274 - специалист
hunter написа:
аз съм говорел със отговорника на района но просто ми трябва сечението на кабелите какво да бъде
Кажи какъв ти е прекъсвача на трасето.От него зависи и кабела.

Тема "какво сечение ми трябва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: