Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velas - специалист
За да не се бъркаш кой кабел какъв е, вземи си силиконов кабел 2х1,5 или 2х2мм2, а за суб-а си пусни 2х2 или 2х2,5мм2.
При положение, че ще ги вграждаш, 20-30-50лв които ще спестиш сега ще ти се струват жълти стотинки, когато ти затрябва по-голямо сечение.
Изображение
vvventsi - специалист
valentin112 написа:
taxi855 написа:
Ако смяташ да слагаш сериозна музика минимум 2,5мм кв, и то до 10м разстояние. taxi855, с това може да захраниш 3 киловатов бойлер на 10 м разстояние, не изказвай мнения, с които /ако те послуша/ да го вкарваш в преразход. За питащия, 0.5 е достатъчно.
Я да направим една сметка при 100W усилвател тонколона на 8ома при проводник 0.5mm2 за 10m дължина имаме съпротивление 0.7ом на проводника при което към тонколоната ще отива 84.5W ,при проводник 2.5mm2 с дължина 10m имаме съпротивление 0.14ом и към тонколона ще отива 96.4W !

ПП И аз съм на мнение че ако ще се замазват кабелите слагай 2.5mm2 аз ползвам такива ,ако няма да се замазват си сложи каквито си искаш сега!
valentin112 - специалист
vvventsi написа:
valentin112 написа:
taxi855 написа:
Ако смяташ да слагаш сериозна музика минимум 2,5мм кв, и то до 10м разстояние. taxi855, с това може да захраниш 3 киловатов бойлер на 10 м разстояние, не изказвай мнения, с които /ако те послуша/ да го вкарваш в преразход. За питащия, 0.5 е достатъчно.
Я да направим една сметка при 100W усилвател тонколона на 8ома при проводник 0.5mm2 за 10m дължина имаме съпротивление 0.7ом на проводника при което към тонколоната ще отива 84.5W ,при проводник 2.5mm2 с дължина 10m имаме съпротивление 0.14ом и към тонколона ще отива 96.4W !

ПП И аз съм на мнение че ако ще се замазват кабелите слагай 2.5mm2 аз ползвам такива ,ако няма да се замазват си сложи каквито си искаш сега!
vvventsi, тая сметка на колко ракии я прави? 100 W акустична мощност не са равни на 1КВЧ за 10часа на ЕОН...и като говорим за акустична мощност...за да не се объркват нещата да видим децибелите.
velas - специалист
Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече!"
Ники274 - специалист
leosat varna написа:
Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече!"
Направо да сложи 100 квадрата кабел и да не го мисли :lol:
taxi855 - специалист
Да уточним малко.
Какъвто и кабел с каквато и дебелина да се сложи звук ще има.
Въпросът е , ако се търси КАЧЕСТВО БЕЗ СМУЩЕНИЯ И ШУМОВЕ какво да се направи.
То и телефонен кабел да сложиш звук ще има.
Аз лично обичам да си усилвам музиката и съм си сложил по-дебел кабел ( след доста въпроси към по-знаещи от мен ) и не съжалявам.
Един ден , ако сложа още по-мощен ресивър няма да ми се налага да сменям кабелите в стените.
И в крайна сметка стигаме до парите които могат да се отделят за начинанието.
Spokoiniq - майстор
А защо не закопаеш някое тънко гофре, и ако сега не ти се отделят пари за качествен кабел за в бъдеще да го направиш...Не че за кино ще усетиш огромната разлика в нетретирано помещение и предполагам с бюджетна техника, но поне да имаш опцията за ъпгрейд.Отделно поносимостта на изолацията на кабела към директно замазване, оттам окисляване и т.н.
c5pro - специалист
vvventsi, тая сметка на колко ракии я прави? 100 W акустична мощност не са равни на 1КВЧ за 10часа на ЕОН...и като говорим за акустична мощност...за да не се объркват нещата да видим децибелите.

valentin112, а ми ти на колко салати беше когато писа тези глупости?Явно децибелите в главата ти са повече от необходимото.Написано ти е на кирилица,колкото е по дебел проводника толкова по малко загуби имаш!
velas - специалист
Ники274 написа:
Направо да сложи 100 квадрата кабел и да не го мисли :lol:
Като се замисля...и една читава златна нишка ще му върши перфектна работа... :-D
valentin112 - специалист
c5pro написа:

valentin112, а ми ти на колко салати беше когато писа тези глупости?Явно децибелите в главата ти са повече от необходимото.Написано ти е на кирилица,колкото е по дебел проводника толкова по малко загуби имаш!
Загуби от кое: мощмост, честотна характеристика или друго?

Тема "Какъв аудио кабел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: