Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stiv1961 - майстор
rum_sz написа:
Не разбирам много от електроника :? Та в този ред на мисли ми трябва точният кит или схема.
Няма кит, няма схема. До нашия офис има един магазин точно за такива неща- светеща лед- лента, траф и бутон.Тръбата от теб, купуваме нещата, забираме Найденов и отиваме да умуваме и сглобяваме в работилницата :)
valentin112 - специалист
Светодиодни ленти има http://www.bg-leds.com/index.php?main_p ... ex&cPath=1, а и на много други места. За захранване адаптерче /акумулаторче/ 12 V, за вкл-изкл. нещо като посоченото малко по-горе, може бутонче за осветлението от стар хладилник. Нищо сложно, но обмяната на опит е за предпочитане :partyman: П П Стив вече ме е изпреварил. :)
Pishman-maistor - напреднал
Аа греаното вино е много по добро с карамфил от колкото с черен пипер доверете се на стар пияница :partyman: :-D
NeoBoss - специалист
свето диодна лента ще седи грозно по добре да се надупчи тръбата и да се прокарат диодите .... така ще можеш да го направиш и на бадерия 9v , така и като спре тока пак ще си видиш дрехите
stiv1961 - майстор
NeoBoss написа:
свето диодна лента ще седи грозно по добре да се надупчи тръбата и да се прокарат диодите .... така ще можеш да го направиш и на бадерия 9v , така и като спре тока пак ще си видиш дрехите
Голяма играчка.Има едни тръби, които не са точно тръби ами огънат профил с процеп.Е те там ще монтираме диодите.И стига с това спиране на тока- живеем в 21- ви век :)
NeoBoss - специалист
ми във 21 век живеем ама във Люлин предния месец 2 пъти ми го спираха .... такаче все пак във България живеем :)
Точно тези със процепа визирах и аз 5мм бургия и си ти :) лентата изисква захранване точно 12v ако си слагаш сам можеш да ги навържеш да ти е от зарядно от телефон или там квото имаш :) ...
лентите имат гадното сфойство да се разляпят мърдат и да правят вълнички... но успех със работа после да качите снимки.
Ники274 - специалист
Ако спре тока,тогава отпада и варианта с фоторелето.
Аз съм правил осветление за гардероб,но предварително съм пускал захранване до гардероба,изпълнено е с тънки стилни луминицентни лампи,самите пури са с жълт цвят и не дразнят окото.Монтирани в задната част до тавана на гардероба.
Датчиците за сработване са два бутона с метални пластини сложени в горната част за двете крила.
NeoBoss - специалист
фоторелето отпада ако отвориш гардероба на тъмна стая, затова отвсякъде е по добре със реле ако има и мерак някой да префурнира някоя от дъските зада скрие умело жичките ще стане .... :rock:
иначе идеята да няма жици , става и със инфраред приемник и предавател във лайсната , който да хваща отразената светлина от затворения гардероб... така всичко ще се събере със батерия във самата лайсна и няма да има нужда от окабеляване
rum_sz - специалист
http://elimex.bg/product/26159/kit-k024-fotorele.

Това дали ще свърши работа?

А за другата част Винаги готов. :drinkers: :rock: :rock:
Последна промяна от rum_sz на пон дек 05, 2011 10:16 pm, променено общо 1 път.
Найденов - специалист
NeoBoss написа:
Разбира се, че няма да се лепка директно светодиодна лента, а самата тя или свързаните по подходящ начин насипни свитодиоди ще се монтират на подходящ "носител"- алуминиев или от ПВЦ, но ще се захрани с 12волта.
Pishman-maistor написа:
Аа греаното вино е много по добро с карамфил от колкото с черен пипер доверете се на стар пияница :partyman: :-D
Аз съм млад пияница, но с огромен опит. Все пак ще опитам и с карамфил :rock: .
Ники274 написа:
Ако спре тока,тогава отпада и варианта с фоторелето...
.
Затова предлагам с бутон, макар, че самото реле може да се захрани от захранването на осветлението, но от друга страна вратите може да се разместят и да не задействат сигурно бутона, освен това някой може да не хареса варианта разни жици да му се вият из гардероба :? .
Последна промяна от Найденов на пон дек 05, 2011 10:26 pm, променено общо 1 път.

Тема "Светещ лост за гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: