• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
Ники274 написа:
А глимките как пречат като са галванично развързани :?
глимките светят ли? светят , значи протича ток
на единия край на глимките е нулата а на другия край е стълбищното реле, същия този край на стълбищното реле му трябва нула за да сработи
и като се съберат няколко глимки които реално са в паралел една спрямо друга и релето сработва, както е известно при паралелно свързване съпротивлението намаля,, в интерес на истината ми се е случвало даже и от само една глимка да сработи-става въпрос за българските стълбищни автомати АСЕ-5

пп:колега пробвай да откачиш кабела който е за бутоните,ако се оправи значи проблема е в бутони/глимки,също така може да прекараш кабела който е за бутоните през един нормално затворен контакт на контактора,ако има такъв де,така като включи контактора се прекъсват бутоните към релето
gecata82 - специалист
moimoimoi написа:
Ники274 написа:
глимките светят ли? светят , значи протича ток
на единия край на глимките е нулата а на другия край е стълбищното реле, същия този край на стълбищното реле му трябва нула за да сработи
и като се съберат няколко глимки които реално са в паралел една спрямо друга и релето сработва, както е известно при паралелно свързване съпротивлението намаля,, в интерес на истината ми се е случвало даже и от само една глимка да сработи-става въпрос за българските стълбищни автомати АСЕ-5

пп:колега пробвай да откачиш кабела който е за бутоните,ако се оправи значи проблема е в бутони/глимки,също така може да прекараш кабела който е за бутоните през един нормално затворен контакт на контактора,ако има такъв де,така като включи контактора се прекъсват бутоните към релето
искаш да кажеш да светна лампите и да откача кабела нали? а иначе контактора е с два нормално отворени контакта.
Ники274 - специалист
Защо не помислите малко?До сега стълбищните автомати ,които са сменяни са си работили и не е имало проблем-нали така?Сменя се управлението с ново като се добавя контактор и почват проблемите..... :?
Както казах сложи една крушка успоредно на бобината на контактора и после ще говорим.
Имал съм същия проблем -ама никой не слуша.

Пп за мойчето.... вързвал съм глимки към стълбищен автомат и се наложи да обърна фаза и нула за да светнат...работят си без проблем и не влияят на релето ;)
vk - специалист
Геца, какъв е стълбищния автомат (марка, модел), дай някакви снимки. Ако смяташ че проблема е в контактора - махни го, обикновено няма нужда от контактор след релето.
gecata82 - специалист
Ники274 написа:
Защо не помислите малко?До сега стълбищните автомати ,които са сменяни са си работили и не е имало проблем-нали така?Сменя се управлението с ново като се добавя контактор и почват проблемите..... :?
Както казах сложи една крушка успоредно на бобината на контактора и после ще говорим.
Имал съм същия проблем -ама никой не слуша.

Пп за мойчето.... вързвал съм глимки към стълбищен автомат и се наложи да обърна фаза и нула за да светнат...работят си без проблем и не влияят на релето ;)
ок разбрах те. И като свържа крушката така, какво следва? Не е ли по добре да махна тогава контактора, те са само 4 лампи. Ако той пречи мисля че на релето няма да му са проблем 4 лампи. :?
gecata82 - специалист
vk написа:
Геца, какъв е стълбищния автомат (марка, модел), дай някакви снимки. Ако смяташ че проблема е в контактора - махни го, обикновено няма нужда от контактор след релето.
Е де да го знам каква марка беше маи е на El mark ама не съм сигурен. А иначе и аз мисля да го махна контактора, ама някои майстор им е казал на хората че с контактор няма да им гори релето често и са иди се оправи с тях ако можеш.
vk - специалист
виждам че си писал 4 лампи(вероятно 4 етажа). махай го веднага контактора - опрости веригата. проследи нагоре да няма преплитане линия "бутони" и нула. Най-масовото българско реле на фирма "Импулс" , габрово може да комутира 800 w - http://www.impuls.bg/bulgar/ace5.html
Ники274 - специалист
Ако са 4 лампи няма смисъл от контактор.Аз слагах контактор за около 15 плафона ,това беше преди 5-6 години и още работи без проблем.Даже в началото кооперацията имаше разни "токови удари" и няколко пъти горяха всички крушки по стълбището,но релетата оживяха :lol:
bgtok - специалист
Ники274 написа:
Ако са повече (ама видях, че са малко) шашкат електрониката на автомата.
  • 1
  • 2

Тема "ПРОБЛЕМ СЪС СТЪЛБИЩНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: