Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
Това не го решаваме ние. :)
Михаил Соколов - специалист
darken_nz мерси много за всичко.Разгледах схемата и мисля че всичко разбирам.
Днес намерих един контактор от български калорифер.На контактора пише 10 А 380 V 50 Hz.Възможно ли е да работи на 220 волта и да издържи приблизително 15-16 ампера.
Намерих в нета перфектно, поне според мен реле за време.Няма да му ползвам 90% от функцийте но няма значение 12.5 лв струва, обаче трябва да си го споя сам.
http://hobby.neomontana-bg.com/ отва е линка ,после от ляво се избира "набори";"релета за време";последното "183".Захранва се и управлява на 220 волта.До 7 ампера.
fikata - майстор
10 А 380 V 50 Hz
Означава,че бобината му е за 380V. Т.е не ти върши работа.
darken_nz - специалист
За контактора 380В на 220 се страхувам, че ще те разочаровам.
Колегата е прав.
Трябва да си е с бобина на 220В. Пробвай да го размениш с някой, или си купи, но да знаеш, че поне в нашия град по-малко от 15-20 лв. няма.
Според мен няма да умре човек от тази цена, но ти си решаваш.
Има и готови релета за време, но и те си струват пари, тях естествено няма да ги мислим, защото вече си избрал.Колкото до тези 7А те просто няма да ти трябват, защото ще подаваш на бобината на контактора и не ти трябва кой знае колко мощно реле.
Затова ако искаш все пак огледай пак.
Михаил Соколов - специалист
http://vikiwat.com/kontaktor-cjx2-d2510.html
Това мисля че ще стане и даже магазина ми е на път всеки ден.
Имам въпрос по схемата.Бутона "С" тябва да е с нормално затворен контакт, а бутона "П" с нормално отворен ?
fikata - майстор
Този е излишно голям 25А. Вземи по малкия 10А 380V бобина 220V
Бутона "С" тябва да е с нормално затворен контакт, а бутона "П" с нормално отворен
Да. С= стоп, П= пуск
vk - специалист
Не е нужно 4 полюсен контактор
ето на снимката едно качествено решение, цената му е около 25 лв. (лявото е контактора)
Изображение

Дистрибутори на Шнайдер електрик -->клик
darken_nz - специалист
Сега пък и това взе да ни пречи . :razz:
Дали ще е с 2, или повече контакта не виждам проблема.
Иначе е доста прибрано с модулните - вярно е.
Ако е за шината има и други модели, които могат и на шина и на болтчета.
Модулните май бяха малко по-скъпи :? .
Последна промяна от darken_nz на пон дек 12, 2011 1:34 pm, променено общо 1 път.
Draganov - специалист
Задължително ли е реотаните да се управляват отделно? Защото един симисторен (или тиристорен) регулатор до 16А може да ти управлява 3-те реотана едновременно от 0 до макс. А китайските електронни релета за време май издържат до 16А ток.
fox_vt - майстор
Те реотаните доколкото разбрах се включват заедно и заедно се изключват,а иначе и аз си мислех да предложа тиристорно управление щото постоянното щракане на контактора не е най приятното нещо особенно нощем.Навремето си бях направил печката на село с такива тиристори които намерих в казармата като бракувани(пък нали съм си прибран)оказаха се че работят и до ден днешен си комутират 2 кв без проблем.После направих допълнение времезакъснително реле и саморъчно правен термостат и стана климатроник :lol:,ама като цена нз колко ще стъпят тиристорите.

Тема "Захранване и управление на реотан ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: