Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
Поне според мен няма смисъл от тези упражнения. :)
Mapek - специалист
Какво има смисъл, можеше да разсъждаваме ако беше изяснено за какво ще се ползва. Мислех си за изправяне на напрежението на монофазния, филтриране и модулиране към трифазния. Друг вариант - изправяне и филтриране на напреженията и на двата генеранора /може би след понижаване/ и използване направо на прав ток ако е уместно или може би пак модулиране? Целта оправдава ли средствата - това е въпроса! Иначе ако се замислите за миг - как става при соларните инсталации от направо немощни панели да се вкарва енергия в националната мрежа ...
darken_nz - специалист
Те са друга бира.
А тези, които могат да качват енергия в мрежата струват ''мама, тати и аз''.
Не спирам никого. На който му се занимава ......
gogoen - напреднал
Синхронните генератори са само трифазни . Изкуствено се прави еднофазен .
Последна промяна от gogoen на чет дек 15, 2011 9:01 pm, променено общо 1 път.
lecki - специалист
Абе аз да кажа как се прави пък някои може да му е
интересно или да има зор и да го пробва. :)
Mapek - специалист
Ами след като е писал и питал, намирам за нормално да му отговорим. Друг е въпроса, че бих предложил да го направя, стига да плати, но влизаме в забранена тема. На мен също не ми е много ясна икономическата логика за инвестирането в соларни инсталации, но те са факт ...
darken_nz - специалист
Винаги е полезно да има инфо по темата. :supz:
Но искам да кажа и, че даденото упражнение не е за всеки. :wink:
Mapek - специалист
Целта и средствата, и ... амбицията :)
pavelari - майстор
Никакъв друг начин от този - да се превърне изходящото им напрежение в постоянно, след което с помощта на инвертори се генерират две синхронизирани трифазни системи - не ми се вижда реално изпълним. Това означава инвертори - ако някой от вас може да научи друг - сам по евтин начин да се справи със задачата - аз ще отида във форум за бъркане на бетон и бране на коприва...
vvventsi - специалист
pavelari написа:
Никакъв друг начин от този - да се превърне изходящото им напрежение в постоянно, след което с помощта на инвертори се генерират две синхронизирани трифазни системи - не ми се вижда реално изпълним. Това означава инвертори - ако някой от вас може да научи друг - сам по евтин начин да се справи със задачата - аз ще отида във форум за бъркане на бетон и бране на коприва...
Аз знам един начин но не знам дали е по евтин а то е следния два напълно еднакви трифазни генератора чийто ротори са на една ос и въртят от един и същи двигател центрова се електромагнитите на роторите да съвпаднат едни с други и се заступоряват така,така ще са във фаза с еднакви токове на късо съединение, еднакво напрежение и честотата ще е винаги еднаква!

Тема "два генератора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: