• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velsi - Почетен майстор
mitko_rupite написа:
... имам трифазен хладилник ТОРГО ..
ПРеди 2 год ми изгоря компресора щото НУЛАТА в под таблото за хладилника беше хлабава...
Аз пък имам трифазен компресор от хладилник в гаража, с който си помпя гумите и понякога боядисвам. Той пък няма нула изобщо! Клемата на щепсела просто я няма. Беше счупена и така си работи. На един трифазен двигател нула не му е необходима за да работи.
Justy - майстор
velsi написа:
mitko_rupite написа:
... имам трифазен хладилник ТОРГО ..
ПРеди 2 год ми изгоря компресора щото НУЛАТА в под таблото за хладилника беше хлабава...
Аз пък имам трифазен компресор от хладилник в гаража, с който си помпя гумите и понякога боядисвам. Той пък няма нула изобщо! Клемата на щепсела просто я няма. Беше счупена и така си работи. На един трифазен двигател нула не му е необходима за да работи.
Трабва, Велси - когато се превключва звезда - триъгълник :wink: За този случай разбира се, че не трябва :)
ELEMENTAL - специалист
mitko като толкова те притеснява нулата направи си един тестер и си я провери.
Схема на тестера ще пратя след ЛС
Последна промяна от ELEMENTAL на вт май 15, 2007 5:26 pm, променено общо 1 път.
mitko_rupite - специалист
Благодаря на всички за вниманието ..
Mitko. а представяш ли си как се чувства нулевият проводник захранващ бойлера /при положение ,че е занулен/ при хлабава нула в етажното табло ? А да не говорим за електрохимичната корозия върху ВиК инсталацията /при малките сгради/.
Mitko. а представяш ли си как се чувства нулевият проводник захранващ бойлера /при положение ,че е занулен/ при хлабава нула в етажното табло ? А да не говорим за електрохимичната корозия върху ВиК инсталацията /при малките сгради/.
  • 1
  • 2

Тема "общи въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: