Благодаря Мнооого на участниците,
тези дни ще си купя щипки ще покажа за какво сте помогнали! 

c5pro написа:....marian1 можеш спокойно да си отрежеш кабела на две и да запоиш в краищата по една щипка.Подчертавам "запоиш",всякакъв друг начин на захват на щипките към кабела (или кабела към щипките" ти гарантира лош контакт.По простата причина,че медта бързо се окислява.Ако във вашият град има магазин Практикер,то там продават щипки на бройка.е това ако ми обясниш как успя да го измислиш...
lyubohar написа:Има някаква обърквация с квадратурата на кабела.
Питащия казва,че жилото на кабела му е с фи-7.5мм.,
а в същото време дава линк за кабел с 20мм2.
Ако диаметъра на жилото на неговия кабел е 7.5мм.
то квадратурата му е 44мм2.
Колко А му е пусковия ток на такъв кабел не знам
torbalan написа:c5pro написа:....marian1 можеш спокойно да си отрежеш кабела на две и да запоиш в краищата по една щипка.Подчертавам "запоиш",всякакъв друг начин на захват на щипките към кабела (или кабела към щипките" ти гарантира лош контакт.По простата причина,че медта бързо се окислява.Ако във вашият град има магазин Практикер,то там продават щипки на бройка.е това ако ми обясниш как успя да го измислиш...
то сигурно у вас всичките контакти са с "лош контакт" понеже медния кабел е хванат с болт за буксата на контакта...
ако кажеш, че там тока е малък... погледни някой електрожен дали кабелите му са запоени....
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: