• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marian1 - майстор
Благодаря Мнооого на участниците, :prayer: тези дни ще си купя щипки ще покажа за какво сте помогнали! :prost:
torbalan - Дървен философ
c5pro написа:
....marian1 можеш спокойно да си отрежеш кабела на две и да запоиш в краищата по една щипка.Подчертавам "запоиш",всякакъв друг начин на захват на щипките към кабела (или кабела към щипките" ти гарантира лош контакт.По простата причина,че медта бързо се окислява.Ако във вашият град има магазин Практикер,то там продават щипки на бройка.
е това ако ми обясниш как успя да го измислиш...
то сигурно у вас всичките контакти са с "лош контакт" понеже медния кабел е хванат с болт за буксата на контакта...

ако кажеш, че там тока е малък... погледни някой електрожен дали кабелите му са запоени....
lyubohar - майстор
Има някаква обърквация с квадратурата на кабела.
Питащия казва,че жилото на кабела му е с фи-7.5мм.,
а в същото време дава линк за кабел с 20мм2.
Ако диаметъра на жилото на неговия кабел е 7.5мм.
то квадратурата му е 44мм2.
Колко А му е пусковия ток на такъв кабел не знам
marian1 - майстор
Колега аз много френски не знам, но кабела ми напълно съвпада с този червеният от линка - не е подобен, а е същият!
Caractéristiques :

Section 20 mm2
Diamètre conducteur Ø 7,5 mm - това най-вероятно е фи на медното жило
Diamètre extérieur Ø 10 mm -това фи външно с обвивка
Longueur Vendu au mêtre jusqu'a 25 M -това не ми идва на ум какво ще да е
Puissance 100 A - ей това освен да са амперите
Poids 6,5 kg pour 25 M - тегло за 25 м
Couleur Noir - това може би е наличните цветове черен, моя е червен.
lyubohar написа:
Има някаква обърквация с квадратурата на кабела.
Питащия казва,че жилото на кабела му е с фи-7.5мм.,
а в същото време дава линк за кабел с 20мм2.
Ако диаметъра на жилото на неговия кабел е 7.5мм.
то квадратурата му е 44мм2.
Колко А му е пусковия ток на такъв кабел не знам

ако кабела беше плътен - щеше да е вярно това...само че при многожилните кабели има и разстояние между самите жила в кабела...

най-правилно е да се гледат данните от производителя :)
lyubohar - майстор
Да,правилно,ама толкова въздух...
ако ти се занимава - начертай една окръжност
и започни да вписваш в нея много малки кръгчета... все едно многожилен кабел да се получи...

накрая смятай площите...

начертания случай ще е идеалния - в практиката ще е малко повече въздуха :)
c5pro - специалист
torbalan написа:
c5pro написа:
....marian1 можеш спокойно да си отрежеш кабела на две и да запоиш в краищата по една щипка.Подчертавам "запоиш",всякакъв друг начин на захват на щипките към кабела (или кабела към щипките" ти гарантира лош контакт.По простата причина,че медта бързо се окислява.Ако във вашият град има магазин Практикер,то там продават щипки на бройка.
е това ако ми обясниш как успя да го измислиш...
то сигурно у вас всичките контакти са с "лош контакт" понеже медния кабел е хванат с болт за буксата на контакта...

ако кажеш, че там тока е малък... погледни някой електрожен дали кабелите му са запоени....

marian1 доста обстойно е обяснил какъв е кабела даже и линк е дал.И поради тази причина,че кабела е музикален (ще го пиша многократно) то той се запоява.Ама не ние типично по български ще сравняваме музикален кабел с кабели за ел.инсталация и електрожен.

Сега ти ми обясни ,Вие у Козлодуй електрожените с музикален кабел ли ги правите или пък ел.контактите?
Доста сте напред с материала!
Ако не намираш разлика м/у единия и другия модел кабели,вината не е моя.
  • 1
  • 2

Тема "Кабели за Кар Аудио > за подаване на ток към Автомобил?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: